Ράδιο Βήτα

Νέο Ηράκλειο: Μέλη της νεοφασιστικής Casa Pound οι 21 Ιταλοί που συνελήφθησαν στο «Βενιζέλος»

Στη νεοφασιστική οργάνωση Casa Pound ανήκουν οι 21 Ιταλοί ακροδεξιοί που συνελήφθησαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το βράδυ της Τρίτης, Όπως γνωστοποίησε η ΕΛ.ΑΣ, έφτασαν στη χώρα μας για να συμμετέχουν στη συγκέντρωση ακροδεξιών που έχει προγραμματιστεί για σήμερα στις 18:00 στο Νέο Ηράκλειο, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής.

Οι 21 Ιταλοί οδηγήθηκαν στη διεύθυνση Αλλοδαπών και σε βάρος τους θα κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Και ο αρχηγός της οργάνωσης ανάμεσα στους συλληφθέντες

Μάλιστα στους 21 συλληφθέντες περιλαμβάνεται και ο αρχηγός της οργάνωσης Τζιανλούκα Ιανόνε, ο οποίος χαρακτηρίζει «απαράδεκτο να σταματούν και να συλλαμβάνονται αυθαίρετα πάνω από 20 άτομα μόλις κατεβαίνουν από το αεροπλάνο μόνο και μόνο επειδή ήθελαν να τιμήσουν τη μνήμη δύο αγοριών που δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ».

Τι αναφέρουν στον ιστότοπό τους

Το γεγονός αναγράφεται και στον ιστότοπο της φασισιτικής οργάνωσης, όπου αναφέρονται τα εξής: «21 άτομα από την αντιπροσωπεία του CasaPound Italia, που μετέβη στην Αθήνα για να τιμήσουν τη μνήμη του Γιώργου και του Μανώλη, σταματήθηκαν από την τοπική αστυνομία και τα επιβίβασαν σε θωρακισμένα αυτοκίνητα χωρίς να λάβουν καμία εξήγηση.

Επί του παρόντος, οι αγωνιστές έχουν οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα περιμένοντας να μάθουν λεπτομέρειες για την κράτησή τους».

Μάλιστα, η ιταλική νεοφασιστική οργάνωση υποστηρίζει ότι «αυτή η αδικαιολόγητη καταστολή δεν θα μας εμποδίσει να τιμήσουμε τη μνήμη δύο νεαρών που σκοτώθηκαν βάρβαρα», παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων από την ΕΛΑΣ.

Συναγερμός για το πανευρωπαϊκό κάλεσμα των ακροδεξιών – Επί ποδός 3.000 αστυνομικοί

Γενικότερα πάντως, στην ΕΛ.ΑΣ. έχει σημάνει συναγερμός ενόψει της σημερινής ημέρας, καθώς προβληματισμό προκαλούν οι ταυτόχρονες διαδηλώσεις, από ακροδεξιούς και από αντιφασιστικές ομάδες το απόγευμα στο Νέο Ηράκλειο.

Ήδη από τα ξημερώματα της Τετάρτης υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία, κοντά στο σημείο της δολοφονίας των δυο μελών της Χρυσής Αυγής, Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη.

Απαγόρευση συγκεντρώσεων

Οι ελληνικές Αρχές σε συνεργασία με την Europol έχουν μια λίστα με ονόματα μελών ακροδεξιών οργανώσεων τα οποία εφόσον εντοπιστούν κατά τον έλεγχο εισόδου στη χώρα μας, θα επιστρέφουν στην πατρίδα τους για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα (19:00) στο Νέο Ηράκλειο συγκεντρώσεις από ακροδεξιές ομάδες, με αφορμή τη δολοφονία δύο μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της πριν από 10 χρόνια -παρότι υπάρχει απόφαση της αστυνομίας για απαγόρευση συγκεντρώσεων στην Αθήνα από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης 1/11 έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 2/11.

Αυτό που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στις Αρχές είναι πως στις 18:00, επίσης στο Νέο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστική διαδήλωση.

Τα μέτρα της ΕΛΑΣ

Για τον λόγο αυτό υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από την ΕΛ.ΑΣ, καθότι θα βρίσκονται επί ποδός πάνω από 3.000 αστυνομικοί, ενώ ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ θα αποτρέπουν, σε μεγάλη ακτίνα, την προσέγγιση του μνημείου των δύο δολοφονημένων μελών της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα, εξετάζεται και το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν και drones, έτσι ώστε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή αστυνόμευση σ' ολόκληρη την Αθήνα, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Επίσης, με εντολή της αστυνομίας, κλειστοί θα είναι την Τετάρτη από τις 14:00 οι σταθμοί Ηράκλειο της γραμμής 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) αλλά και του Προαστιακού, με τους συρμούς να διέρχονται από τους σταθμούς, χωρίς να πραγματοποιούν στάση και θα επαναλειτουργήσουν μόνο με νεότερη εντολή της ΕΛ.ΑΣ. 

Πηγή ethnos


Σχόλια