Ράδιο Βήτα

Iσραηλινό χτύπημα σε νοσοκομείο στη Γάζα

Νέα επεισόδια καταγράφονται στον ανηλεή πόλεμο στη Μέση Ανατολή, καθώς λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ, όπου μεταξύ άλλων, επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να εμπλακεί γενικευμένα με νέα χτυπήματα κατά των ΗΠΑ, οι Ισραηλινοί χτύπησαν σε νοσοκομείο στη Γάζα και η Χαμάς απάνησε με ρουκέτες στην πόλη Σντερότ.

Συγκεκριμένα, επίθεση με ρουκέτες πραγματοποίησε το απόγευμα της Παρασκευής η Χαμάς στην πόλη Σντερότ κοντά στο Τελ Αβιβ. Μια από τις ρουκέτες χτύπησε πριν από λίγα λεπτά δίπλα από τα τηλεοπτικά συνεργεία, ανάμεσά του και ελληνικά τηλεοπτικά συνεργεία. Μάλιστα, η ρουκέτα διέλυσε τα δημοσιογραφικά αυτοκίνητα.

Αυτό το χτύπημα θεωρήθηκε από πολλούς ως «απάντηση» στο Ισραηλινό drone, που έπληξε την είσοδο του νοσοκομείου Αλ Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας σκοτώνοντας άγνωστο ακόμα αριθμό ατόμων, σύμφωνα με το aljazeera.com.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται περισσότεροι από 5.000 ασθενείς και έχουν βρει καταφύγιο 14.000 άμαχοι.

Ο εκπρόσωπος του Παλαιστινιακού Υπουργείου Υγείας στη Γάζα, Ασράφ Αλ Κουάντα είπε ότι βαριά τραυματισμένοι ασθενείς μεταφέρονταν στο πέρασμα της Ράφα για να περάσαν στην Αίγυπτο και να νοσηλευτούν σε αιγυπτιακά νοσοκομεία όταν ο ισραηλινός βομβαρδισμός χτύπησε λίγο έξω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα. Σύμφωνα με τον ίδιο το κομβόι ασθενοφόρων που χτυπήθηκε από τον ισραηλινό βομβαρδισμό μετέφερε 15-20 σοβαρά τραυματισμένους Παλαιστίνιους.

«Ενημερώσαμε τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, ενημερώσαμε όλο τον κόσμο, ότι οι τραυματίες ήταν μέσα στα ασθενοφόρα», είπε.

Από τον βομβαρδισμό επλήγη επίσης ασθενοφόρο που βρισκόταν μπροστά από το νοσοκομείο δήλωσε η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος προσθέτοντας ότι «το προσωπικό είναι ασφαλές».

Αργότερα, η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος σε ανάρτησή της ενημέρωνε ότι «ακριβώς στις 16:30, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής εξαπέλυσαν αεροπορική επιδρομή στην οδό Rashid στο δυτικό τμήμα της Γάζας, στόχος τους ήταν μια ομάδα οχημάτων ασθενοφόρων που επέστρεφαν από μια αποστολή μεταφοράς τραυματιών στα σύνορα της Ράφα, η οποία περιελάμβανε ένα ασθενοφόρο συνδεδεμένο με το PRCS. Οι συνάδελφοί μας σώθηκαν από θαύμα». 

Πηγή cnn.gr

Σχόλια