Ράδιο Βήτα Chatbox

Καλύβια: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον 16χρονο

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκε στον 16χρονο, ο οποίος ομολόγησε πως σκότωσε τον πατέρα του, το βράδυ της Παρασκευής, στα Καλύβια.

Ο ανήλικος παραπέμφθηκε στον Ανακριτή από όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή την ερχόμενη Τετάρτη. Έως την απολογία του, παραμένει κρατούμενος.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι ο 16χρονος το βράδυ της Παρασκευής επιτέθηκε με μαχαίρι στον 71χρονο πατέρα του, τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

Τις αρχές κάλεσε στις 22:00 το βράδυ η μητέρα του ανηλίκου και είπε τι έχει συμβεί. Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο συνέλαβαν τον 16χρονο.

Το θύμα έφερε πολλά τραύματα στην κοιλιακή χώρα, τον θώρακα και την πλάτη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Επί τόπου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και μία λάμα.

Η μητέρα του δράστη ήταν πρώην σύντροφος του θανόντα, με τον οποίον έχει κι έναν 19χρονο γιο.

Η μητέρα με τον 19χρονο είχαν φύγει από το σπίτι και έμεναν αλλού, ενώ ο 16χρονος έμενε με το θύμα μέχρι να ενηλικιωθεί για να φύγει κι αυτός, αλλά «δεν άντεξε», όπως φέρεται να είπε. Του επιτέθηκε την Παρασκευή με δύο μαχαίρια και τον σκότωσε. 

Πηγή kathimerini

Σχόλια