Ράδιο Βήτα Chatbox

Καλύβια: Απολογείται σήμερα ο16χρονος πατροκτόνος

Στον ανακριτή μεταβαίνει σήμερα, Τετάρτη (27/12) προκειμένου να απολογηθεί ο 16χρονος που σκότωσε τον πατέρα του αλλεπάλληλες μαχαιριές.το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (22/12) στα Καλύβια.

Ο ανήλικος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοφορία και οπλοχρησία. Στους ισχυρισμούς του είναι ότι είχε υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά από το θύμα, ο ίδιος, η μητέρα του και ο μεγαλύτερος αδελφός του.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης οδηγήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (23/12) στα δικαστήρια της Ευελπίδων, συνοδευόμενος από τη μητέρα του και τον 19χρονο αδελφό του.

Το θύμα είχε κακοποιητική συμπεριφορά

Υπενθυμίζεται πως ο ανήλικος αμέσως μετά τη σύλληψη του, περιέγραψε όσα ζούσε από τον πατέρα του και σύμφωνα με τα λεγόμενα του ο κόμπος έφθασε στο χτένι και σε μια στιγμή το μυαλό του θόλωσε, πήρε δύο μαχαίρια από το σπίτι και άρχισε να τον χτυπά.

Κακοποιητική συμπεριφορά καταγγέλλουν και οι συγγενείς του, που πολλές φορές μπορεί έφτανε στα όρια του εξευτελισμού.

Ειδικότερα, οι συγγενείς του παιδιού περιέγραψαν στις καταθέσεις τους στην αστυνομία ότι ο 16χρονος ζούσε μια εφιαλτική ζωή δίπλα στον πάτερα του, γεμάτη κακοποίηση και προσβολές, ενώ η μητέρα του η οποία είναι αλλοδαπή και ο 18χρονος αδερφός του είχαν εγκαταλείψει το θύμα γιατί επίσης δεν άντεχαν την κακοποιητική συμπεριφορά του.

Οι συγγενείς έλεγαν στο 16χρονο να κάνει υπομονή και όταν ενηλικιωθεί να φύγει και αυτός από το σπίτι για να γλιτώσει από την εφιαλτική ζωή που ζούσε δίπλα στον πατέρα του.

Το παιδί αμέσως μετά τη σύλληψη του περιέγραψε όσα ζούσε από τον πατέρα του με τα πιο μελανά χρώματα, που περιλάμβαναν εκτός από προσβολές και ξυλοδαρμό και σύμφωνα με τα λεγόμενα του ο κόμπος χθες έφθασε στο χτένι και σε μια στιγμή το μυαλό του θόλωσε, πήρε δύο μαχαίρια από το σπίτι και άρχισε να του καταφέρει απανωτά χτυπήματα.

Αμέσως μετά ειδοποίησε τη μητέρα του, η οποία όταν πήγε στο σπίτι βρήκε τον πρώην σύντροφο της νεκρό στο μπαλκόνι του σπιτιού.

Το θύμα είχε αναγνωρίσει και τα δύο παιδιά που είχε κάνει με την αλλοδαπή μητέρα τους με την οποία όμως ποτέ δεν είχε παντρευτεί, ενώ η γυναίκα είχε εγκαταλείψει με το ένα της παιδί το σπίτι πριν λίγο καιρό. 

Πηγή cnn.gr

Σχόλια