Ράδιο Βήτα Chatbox

Ρέντης: Όλο και ποιο κοντά στον ενορχηστρωτή των επεισοδίων οι αστυνομικοί

Διαρκείς εξελίξεις καταγράφονται αναφορικά με τα επεισόδια στου Ρέντη που οδήγησαν στο σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA, οι αρχές έχουν στην κατοχή τους το όνομα και το επώνυμο του «ενορχηστρωτή» της επίθεσης στους αστυνομικούς των ΜΑΤ, έξω από το κλειστό του Ρέντη, και εκτιμάται πως μέσα στις επόμενες ώρες ενδεχομένως να προχωρήσουν και στην προσαγωγή του. Πρόκειται για άτομο γύρω στα 30 και μάλιστα είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια περιστατικά.

Τα στοιχεία για τον καθοδηγητή

Το πρόσωπο αυτό φαίνεται πως έβρισκε άτομα στον περίγυρό του, το οικογενειακό, συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του και είναι κυρίως τα παιδιά ήταν μικρής ηλικίας και τους καθοδηγούσε για τα επεισόδια.

Τι είπε στην απολογία του ο 18χρονος συλληφθέντας

Υπενθυμίζεται πως ο 18χρονος φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι είχε πάει στο γήπεδο με φίλους και τον αδελφό του όταν κάποια στιγμή είδε πολύ κόσμο να βγαίνει προς τα έξω και από περιέργεια βγήκε και ο ίδιος όπου τον πλησίασε ένα άτομο με κουκούλα fullface και μακριά γένια και του έδωσε μια φωτοβολίδα λέγοντάς του να την πετάξει. Τόνισε ότι το συγκεκριμένο άτομο του έδειξε πώς λειτουργεί, αλλά όταν την άνοιξε τού έπιασε το χέρι και η φωτοβολίδα έφυγε προς τα κάτω στο έδαφος, έκανε γκελ μπροστά του και πήγε προς την κατεύθυνση του αστυνομικού. Μάλιστα είπε ότι εκείνη την ώρα είδε και άλλη μια φωτοβολίδα να κατευθύνεται προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο 18χρονος φέρεται να ανέφερε, επίσης, ότι δεν είχε χρησιμοποιήσει άλλη φορά τέτοιου είδους βεγγαλικό και πρόθεσή του δεν ήταν να την πετάξει εναντίον του αστυνομικού. Σημειώνεται ότι ο συλληφθείς κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών, ενώ όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Πώς η ΕΛΑΣ έφθασε στον αδερφό του 18χρονου

Σημειώνεται πως για συμμετοχή στα επεισόδια έχει ταυτοποιηθεί και ο 16χρονος αδερφός του κατηγορούμενου. Η ΕΛΑΣ ταυτοποίησε το DNA του 16χρονου σε κομμάτι εκτοξευτήρα ναυτικής φωτοβολίδας, που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση στους αστυνομικούς. Επιπρόσθετα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εντοπίστηκε και πυρίτιδα στα χέρια του 16χρονου.

Παράλληλα, στο «κάδρο» έχει μπει 26χρονος οργανωμένος οπαδός από τα Δυτικά Προάστεια.

Σε κρίσιμη ακόμα κατάσταση ο αστυνομικός μετά τον ακρωτηριασμό

Σημειώνεται πως ο 31χρονος αστυνομικός που δέχτηκε την επίθεση με την φωτοβολίδα νοσηλεύεται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Νίκαιας.

Οι γιατροί έκριναν αναγκαίο να του ακρωτηριάσουν το αριστερό του άκρο. 

Πηγή ethnos

Σχόλια