Ράδιο Βήτα Chatbox

Πώς εξαρθρώθηκε το κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών και πιάστηκε ο λιμενικός

Με πέντε κιλά και 179 γραμμάρια κοκαΐνης στην… πλάτη του εντόπισαν τα στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων τον 41 ετών αξιωματικό της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) του Λιμενικού την ώρα τη σύλληψης.

Ο… «ανιψιός», όπως τον αποκαλούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που αφαιρούσε κατασχεμένες ποσότητες ναρκωτικών από τις αποθήκες του Λιμεναρχείου Πειραιά, ήταν έτοιμος για μία ακόμα διακίνηση και όταν αντιλήφθηκε ότι οι αστυνομικοί τον πλησίαζαν πέταξε το σακίδιο και το έβαλε στα πόδια.

Ο «Ελεύθερος Τύπος» αποκαλύπτει τον τρόπο δράσης των διακινητών και τα γεγονότα που οδήγησαν στη σύλληψή τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Αρχών, από τα χέρια της εγκληματικής οργάνωσης πέρασαν 14,5 κιλά κοκαΐνης, με τη συνολική λεία που θα αποκόμιζαν οι διακινητές, αν δεν τερματιζόταν η δράση τους, να αγγίζει το 1.232.000 ευρώ.

Σάββατο 16 Ιανουαρίου. Ωρα 15:28. Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά. Ο «ανιψιός» μπαίνει στην αποθήκη φύλαξης ναρκωτικών ουσιών. Παραβιάζει τη σφραγίδα σε σακίδιο με ποσότητες κοκαΐνης που έχουν κατασχεθεί, αφαιρεί πλακίδια, προσθέτει… κόλλα στο τσουβάλι για να μη βγαίνει λιποβαρές και στη συνέχεια, αφού αποχωρεί ανενόχλητος έχοντας κρυμμένα τα ναρκωτικά, κατευθύνεται σπίτι του, όπου τα νοθεύει με σόδα για να δημιουργήσει επιπλέον πακέτα. Τις κινήσεις του από τη στιγμή που βγαίνει από το Λιμεναρχείο παρακολουθούν τα στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων. Οση ώρα βρίσκεται μέσα στην αποθήκη, ο συνεργός του «ανιψιού», διοικητής της Υπηρεσίας, έχει φροντίσει να στείλει για… θελήματα εκτός των εγκαταστάσεων τον αρχικελευστή που εκτελούσε χρέη δεσμοφύλακα και έβλεπε τις κάμερες ασφαλείας.

Οι αστυνομικοί που παρακολουθούσαν τις συνομιλίες του «ανιψιού» εκτιμούν ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις, εκμεταλλευόμενος τη θέση του, εξασφάλιζε ποσότητες κοκαΐνης αξιοποιώντας, πιθανότατα, ανοιχτές έρευνες. 

Πηγή eleftherostypos

 


Σχόλια