Ράδιο Βήτα Chatbox

Γκάζι: Αποκαλύψεις για τον δράστη της εν ψυχρώ επίθεσης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης με όπλο στο Γκάζι, σε βάρος τριών αντρών, το πρωί του Σαββάτου (16/12).

Υπενθυμίζεται πως και οι τρεις τους τραυματίστηκαν, με τον έναν μάλιστα να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ του «Γεννηματάς» σε κρίσιμη κατάσταση καθώς φέρει τραύμα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, οι δράστες είναι μέλη συμμορίας και έχουν εμπλακεί σε δολοφονίες, εκβιασμούς και διακίνηση ναρκωτικών.

«Στόχευσε με ειδικό τρόπο τα κεφάλια τους…»

Συγκεκριμένα για τον δράστη που σήκωσε το όπλο και στόχευσε εν ψυχρώ την παρέα των Κρητικών, όπως είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας «έχει έναν τεράστιο φάκελο στην Αστυνομία, είναι μπράβος και έμπορος ναρκωτικών και ήδη καταζητούνταν».

«Στόχευσε με ειδικό τρόπο τα κεφάλια τους για μία λεκτική αντιπαράθεση, δεν τον ένοιαξε καθόλου ότι τον καταγράφουν οι κάμερες. Ο άνθρωπος αυτός έχει δύο «πόρτες», μία στην Αλβανία, που αν κρυφτεί στα βουνά άντε να τον βρεις και μία στην Ιταλία, γιατί συνεργάζεται με την Αλβανική μαφία της Ιταλίας» αποκάλυψε ο αστυνομικός αναλυτής.

«Ήθελε να σκοτώσει»

Αυτόπτης μάρτυρας και μέλος της παρέας των τριών θυμάτων περιέγραψε τις τρομακτικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια του.

«Ήθελε να σκοτώσει… πήγε στο κεφάλι κατευθείαν. Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να ήταν εκεί. Είναι θαύμα που ζουν τα παιδιά. Εμείς διασκεδάζαμε όμορφα και ωραία. Μαζευόμασταν να φύγουμε, γιατί πετούσαμε το πρωί. Εκείνη τη στιγμή, το ένα από τα παιδιά είπε ένα “ε”, αλλά δεν ήταν προς το μέρος τους. Εκείνη, λοιπόν, τη στιγμή, περνούσαν αυτοί με το αυτοκίνητο και νόμιζαν ότι φώναξε σε αυτούς.

«Είναι θαύμα που ζουν τα παιδιά»

»Κατέβηκαν από το αυτοκίνητο. Πήγαινε προς τη μεριά αυτού του παιδιού. Τους είπε το παιδί “δεν αναφέρθηκα σε εσάς, όλα καλά”. Μετά πήγαν ο (…) με τον (…) πιο κοντά σε αυτούς. Εκεί, μετά, δεν ξέρω αν ειπώθηκε κάτι. Ο ένας από τους δύο χτύπησε τον (…) και μετά οι άλλοι δύο του επιτέθηκαν. Μετά, έβγαλε το πιστόλι κι άρχισε και πυροβολούσε.

»Το πρώτο πράγμα που έκανα με το που είδα τους άλλους κάτω, ήταν να δω την πινακίδα. Μετά αυτοί πήραν το αμάξι και εξαφανίστηκαν. Έστριψαν δεξιά και έφυγαν.

»Αν κάναμε ένα, δύο βήματα ακόμα, μπορεί να πυροβολούσαν και εμάς. Και δεν ήμασταν μόνο εμείς. Ήταν και άλλος κόσμος που έφευγε. Τριάντα με σαράντα άτομα ήταν σίγουρα έξω».

«Δεν τους γνωρίζαμε»

«Δεν τους γνωρίζαμε ούτε είχαμε καμία διαφορά μαζί τους. Καθόμασταν σε ένα μαγαζί στην περιοχή όταν πέρασε ένα ανθρακί τζιπ με ταχύτητα, πάτησε σε μία λακκούβα και μας έριξε λασπόνερα. Αντιδράσαμε φωνάζοντας «ε, τι κάνεις;». Δεν κάναμε κάποια άλλη κίνηση που να «προκαλέσει» τον θυμό του οδηγού και του συνοδηγού του αυτοκινήτου» αποκάλυψε ένας εκ των τριών θυμάτων.

«Λίγα μέτρα αργότερα το τζιπ σταμάτησε, κατέβηκαν οι δύο τους και μας ζήτησαν τον λόγο, υποστηρίζοντας πως τους βρίσαμε. Αντιδράσαμε ξανά και τότε ο ένας έβγαλε όπλο και μας πυροβόλησε» συμπλήρωσε. 

Πηγή in.gr

Σχόλια