Ράδιο Βήτα Chatbox

ΣΥΡΙΖΑ για οπαδική βία: Η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας της πως«δεν έχει την πολιτική βούληση και το σθένος για κάτι περισσότερο από τον επικοινωνιακό χειρισμό» στο ζήτημα της οπαδικής βίας.

«Μετά την ανακοίνωση των μέτρων για τον περιορισμό της οπαδικής βίας, κάποια από τα οποία πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και κρίνονται ως αυτονόητα, εισερχόμαστε στην πιο δύσκολη φάση για την κυβέρνηση, στο απαιτητικό πεδίο της εφαρμογής και του αποτελέσματος, όπου τελικά κρίνονται όλα και όλοι», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση, ωστόσο, έχει προηγούμενο στην αναποτελεσματικότητα και στον συγκεκριμένο τομέα.  Ανακοινώνει ξανά και ξανά μέτρα και μετράει αποτυχίες, οι οποίες, δυστυχώς, αφορούν χαμένες ανθρώπινες ζωές και τραγωδίες. Σ’ αυτό πρέπει να μπει ένα τέλος. Υπενθυμίζουμε τις δολοφονίες του Άλκη Καμπανού και του Μιχάλη Κατσουρή, οι οποίες μάλιστα έγιναν εκτός γηπέδων, γεγονός που αναδεικνύει την ανάγκη ευρύτερης παρέμβασης στα ζητήματα της οπαδικής βίας», συμπληρώνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι και οι δύο πλευρές αναγνωρίζουν ότι η οπαδική βία σύνθετο πρόβλημα «αλλά από αυτή ακριβώς την παραδοχή προκύπτει και η ανάγκη για συγκρούσεις με παγιωμένες αντιλήψεις και με συμφέροντα, κάτι που με τη σειρά του απαιτεί τον σχεδιασμό μιας ολιστικής πολιτικής παρέμβασης, αφού προηγηθεί ουσιαστική συζήτηση με τους φορείς του αθλητισμού και με την κοινωνία».

«Είναι εμφανές ότι, δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση και το σθένος για κάτι περισσότερο από τον επικοινωνιακό χειρισμό. Επικαλείται το δόγμα Τάξη και Ασφάλεια, αλλά στην πράξη τα έχει κάνει μπάχαλο. Η ανασφάλεια είναι διάχυτη, η εγκληματικότητα επεκτείνεται και τμήμα της νεολαίας μας μοιάζει ανυπεράσπιστο απέναντι στις χειρότερες επιρροές», προσθέτει.

Καταλήγοντας διαμηνύει ότι «οι κυβερνητικές ασκήσεις επί χάρτου δεν αρκούν. Η κυβέρνηση, εξάλλου, επέλεξε με τις διοργανώσεις κεκλεισμένων των θυρών να τιμωρήσει το σύνολο των αθλητών, των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων, των εργαζομένων στον αθλητισμό και συνολικά τον υγιή αθλητισμό» και δεσμεύεται πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν σταματά εδώ. Θα αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται και σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς για την υιοθέτηση ενός συνολικού πλαισίου μέτρων που θα αντιμετωπίζουν τον πυρήνα του προβλήματος. Όχι, άλλες βαρύγδουπες δηλώσεις, όχι άλλες συσκέψεις επί συσκέψεων με δήθεν σκυθρωπά και προβληματισμένα κυβερνητικά στελέχη, που δεν οδηγούν πουθενά. Οι πολίτες περιμένουν αποτελέσματα. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διαθέτει την πολιτική βούληση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα». 

Πηγή ethnos

Σχόλια