Ράδιο Βήτα Chatbox

Απεγκλωβίστηκαν οι Έλληνες μέτα από ώρες στα χιόνια (Βίντεο)

Σε Γολγοθά μετατράπηκε το ταξίδι των Χριστουγέννων για 100 Θεσσαλονικείς εκδρομείς, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν επί ώρες σε λεωφορείο εν μέσω χιονοθύελλας στο δρόμο από την Πράγα στη Βιέννη.

Το ταξίδι τους ξεκίνησε αεροπορικώς από τη Θεσσαλονίκη το Σάββατο (23/12) το πρωί. Προσγειώθηκαν στην Πράγα και από εκεί επιβιβάστηκαν σε δύο λεωφορεία με προορισμό τη Βιέννη.

Ωστόσο, τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν τους επέτρεψαν να φτάσουν στην πρωτεύουσα της Αυστρίας.

Το εθνικό δίκτυο της χώρας παρέλυσε, πολλά ατυχήματα προκλήθηκαν ενώ ανατράπηκαν και βαρέα οχήματα.

Έτσι, οι 100 Έλληνες επιβάτες παρέμειναν εγκλωβισμένοι για αρκετές ώρες χωρίς νερό και φαγητό, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από τη Βιέννη, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονταν ηλικιωμένοι, μικρά παιδιά και άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

«Έχουμε μεγάλη ανάγκη για ξηρά τροφή και νερό. Έχουμε μείνει χωρίς νερό. Έχουμε 8χρονα παιδιά στο λεωφορείο, πρέπει να μας βοηθήσει κάποιος, όσο περνούν οι ώρες η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο δραματική. Πρέπει οι ηλικιωμένοι να πάρουν τα φάρμακά τους», ανέφερε μιλώντας στο ThessToday.gr επιβάτης αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Και πρόσθεσε: «Δεν μας ενδιαφέρουν οι διακοπές μας, τις διακοπές τις έχουμε ξεχάσει μετά από όλο αυτό που ζούμε όλες αυτές τις ώρες. Εμάς μας ενδιαφέρει να μας βοηθήσει κάποιος και να μας απομακρύνει».

Τελικά, έπειτα από αρκετές ώρες, οι εκδρομείς απεγκλωβίστηκαν και γύρω στις 7:00 το πρωί της Κυριακής (24/12) ήταν στα προάστια της Βιέννης, όπως είπε επιβάτης στην ΕΡΤ. 

Πηγή in.gr


Σχόλια