Ράδιο Βήτα Chatbox

Μητσοτάκης: Προτεραιότητες της κυβέρνησης η βελτίωση των μισθών και η αναβάθμιση Υγείας και Παιδείας

Δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το αφιέρωμα του «Ελευθέρου Τύπου» στο 2024

Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά οπλισμένοι με την ωριμότητα μιας μεστής κυβερνητικής θητείας, αλλά και με την αισιοδοξία μιας συνολικά θετικής εθνικής πορείας.

Γιατί, παρά τις δυσκολίες, η Ελλάδα τού σήμερα είναι πιο δυνατή από ποτέ. Ταυτόχρονα, όμως, και πιο έτοιμη να αναμετρηθεί με τα στοιχήματα του αύριο.

Ο δρόμος, βέβαια, δεν θα είναι εύκολος, καθώς οι ευρωπαϊκές οικονομίες βρίσκονται αντιμέτωπες με το φάσμα της ύφεσης. Η γεωπολιτική αστάθεια εντείνεται με δύο πολέμους να μαίνονται στην ευρύτερη γειτονιά μας. Ενώ η κλιματική κρίση δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο απ’ άκρη σε άκρη του πλανήτη και ειδικά στη Μεσόγειο.

Αναπτυξιακή πορεία και κύμα μεταρρυθμίσεων

Σε αυτές τις προκλήσεις, η απάντησή μας είναι μία: Η συνέχεια της αναπτυξιακής μας πορείας, που θα μεγεθύνει τον δημόσιο πλούτο, μερίδιο στον οποίο θα έχουν όλοι. Και ένα ορμητικό κύμα μεταρρυθμίσεων, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν παθογένειες δεκαετιών, ώστε η χώρα να συγκλίνει με την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα.

Ετσι, προτεραιότητες για το 2024 είναι, από τη μία πλευρά, η βελτίωση των μισθών και η αναβάθμιση της Υγείας και της Παιδείας. Και, από την άλλη, οι τολμηρές αλλαγές που θα καταπολεμούν αρνητικά φαινόμενα, οικοδομώντας ένα δίκαιο, ψηφιακό και αποτελεσματικό κράτος στην υπηρεσία του πολίτη.

Με ορόσημο την κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας ύστερα από 14 χρόνια, η νέα χρονιά γίνεται, λοιπόν, αφετηρία μιας νέας πορείας προς τους στρατηγικούς στόχους του 2027, που ενέκριναν με την ψήφο τους οι πολίτες. Παράλληλα, όμως, αποτελεί και έναν σημαντικό σταθμό στη διαδρομή προς την Ελλάδα τού 2030.

Εχοντας κλείσει οριστικά τον κύκλο των οικονομικών περιπετειών και των κοινωνικών διχασμών, μένουμε σταθερά στο τόξο της διαρκούς προόδου. Αντλώντας διδάγματα από τις εμπειρίες, αλλά και ελπίδες από τις επιτυχίες, οι Ελληνίδες και οι Ελληνες βαδίζουν μπροστά με σιγουριά και εθνική αυτοπεποίθηση. 

Πηγή eleftherostypos

Σχόλια