Ράδιο Βήτα Chatbox

Ακρωτηρίασαν το πόδι του αστυνομικού που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα

Στον ακρωτηριασμό του ποδιού του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα κατά τα επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη, προχώρησαν οι γιατροί την Τρίτη.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς.

Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση».

«Καταστράφηκε η μηριαία αρτηρία»

Σύμφωνα με το MEGA, οι γιατροί διατηρούν τον τραυματία αστυνομικό σε φαρμακευτική καταστολή, ενώ όλοι ελπίζουν να «ξυπνήσει» προκειμένου να μπορέσει να γίνει αντιληπτό αν έχει υποστεί εγκεφαλικές βλάβες και κατά πόσο είναι αναστρέψιμες. Κι αυτό επειδή έμεινε για δέκα λεπτά χάνοντας αίμα με αποτέλεσμα να υποστεί υποξαιμία. Υποξαιμία στον εγκέφαλο σημαίνει πως καταστρέφονται κύτταρα του εγκεφάλου, τα οποία συνδέονται και με ζωτικά όργανα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το ρεπορτάζ του MEGA, το οποίο επικαλέστηκε πληροφορίες από τους θεράποντες γιατρούς, «η φωτοβολίδα έσκασε μέσα στο πόδι του και καιγόταν συνεχώς για ένα 5λεπτο επειδή περιέχει φώσφορο». Σημειώνεται πως οι ναυτικές φωτοβολίδες σαν αυτή που χτύπησε τον 31χρονο αστυνομικό καίνε και κάτω από τη θάλασσα.

Οι γιατροί έκαναν λόγο για «καταστροφή της μηριαίας αρτηρίας» και οι πληροφορίες ανέφεραν επίσης πως «εξακολουθούν να βγαίνουν τοξικά υγρά από τον φώσφορο» μετά το χτύπημα που δέχτηκε ο αστυνομικός.

Πληροφορίες χθες ανέφεραν πως η κατάσταση του αστυνομικού θεωρείται κρίσιμη από τους γιατρούς, ενώ υπήρξε κάποια μείωση του ποσοστού αίματος που έχανε και για αυτό έχουν μειωθεί και τα κατασταλτικά που του χορηγούνται.

Πηγή topontiki

Σχόλια