Ράδιο Βήτα Chatbox

Ο κεντρικός δρόμος του Κοκκινοχωρίου μετονομάζεται σε «Οδός Βασίλη Καρρά»

Η αποφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου να μετονομαστεί ο κεντρικός δρόμος του Κοκκινοχωρίου σε «Οδός Βασίλη Καρρά» θεωρείται ως ελάχιστος φόρος τιμής στον καλλιτέχνη.

Ο αγαπημένος λαϊκός τραγουδιστής ο οποίος έχασε πρόσφατα τη μάχη με τον καρκίνο, αγαπούσε τόσο πολύ την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας, ώστε ζήτησε η σoρός του να ταφεί στο χωριό του δίπλα στους γονείς του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr η σoρός του θα φτάσει στο Κοκκινοχώρι, όπου θα ταφεί, περίπου στις 12 το μεσημέρι την Τετάρτη (27/12).

«Οδός Βασίλη Καρρά»

Παρόλο που διανύουμε την εορταστική περίοδο, η πλατεία του χωριού του παραμένει σε συσκότιση, παρόλο που είναι στολισμένη. Ο Βασίλης Καρράς, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο Κοκκινοχώρι, με τους κατοίκους του και τις αρχές του τόπου να έχουν ονομάσει την κεντρική πλατεία του χωριού με το όνομα «Βασίλης Καρράς».

Ο τραγουδιστής μάλιστα είχε συνεισφέρει οικονομικά ώστε να δημιουργηθούν απαραίτητα και σημαντικά έργα στην περιοχή.

Η απόφαση να μετονομαστεί ο κεντρικός δρόμος του Κοκκινοχωρίου σε «Οδός Βασίλη Καρρά», που πήρε το δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου θεωρείται ως ελάχιστος φόρος τιμής στον άρχοντα της πίστας και της καψούρας, Βασίλη Καρρά.

«Στη Θεσσαλονίκη έκανε πολλές αγαθοεργίες και δεν έλεγε ποτέ τίποτα. Βοηθούσε πολύ οικογένειες με παιδιά. Έστελνε κόσμο στα νοσοκομεία και όσοι ήταν από μακριά τους έδινε χρήματα για να μπορούν να συμπαρασταθούν στα παιδάκια τους», δηλώνουν χαρακτηρισικά οι κάτοικοι του Κοκκινοχωρίου. 

Πηγή tanea

 

Σχόλια