Ράδιο Βήτα Chatbox

Ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στη Νέα Υόρκη για τη ροζ σημαία: «Η τέχνη είναι έκφραση, το έργο συνάδει με τη σύγχρονη Ελλάδα»

Απάντηση στον Γιώργο Γεραπετρίτη και όσους αντέδρασαν για τη ροζ σημαία έδωσε μέσω συνέντευξής του ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Συγκεκριμένα, ο Ντίνος Κωνσταντίνου, υπερασπίστηκε το έργο της Γεωργίας Λαλέ, μιλώντας στο ομογενειακό ραδιοφωνικό σταθμό Cosmos FM και επισημαίνοντας προς τον υπουργό Εξωτερικών αλλά και προς κάθε κατεύθυνση ότι:

«Η τέχνη είναι έκφραση, η ελευθερία του ανθρώπου που εκφράζει την άποψή του. Εάν συμφωνούμε όλοι σε όλα δεν θα είχε νόημα ο κοινωνικός διάλογος. Εγώ θα σας πω το επιχείρημα που λέει η ίδια η καλλιτέχνις και με το οποίο συμφωνώ: Ακριβώς επειδή είναι πολύ δυνατό το σύμβολο της σημαίας, ήθελε μέσα από αυτό να περάσει ένα ισχυρό μήνυμα: Ότι πρέπει η κοινωνία να σταθεί απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα που πρέπει να παταχθούν εντελώς από την κοινότητά μας».

Ο Έλληνας πρόξενος στη Νέα Υόρκη υπογράμμισε ότι το έργο της Γεωργίας Λαλέ, συνάδει με την σύγχρονη Ελλάδα που έχει κοινωνικές ευαισθησίες που προχωράει μπροστά και δεν μένει πίσω στις αγκυλώσεις του παρελθόντος.

«Η μόνη σημαία που κυματίζει στο Γενικό Προξενείο είναι η γαλανόλευκη. Δεν υπάρχει καμία άλλη σημαία, είναι το πιο ιερό σύμβολο που έχουμε εμείς ως Έλληνες. Το συγκεκριμένο έργο είναι ένα έργο που αφορά σε ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό ζήτημα όπως είναι αυτό της γυναικοκτονίας και της κοινωνικής βίας», είπε ο γενικός πρόξενος. 

Πηγή topontiki

Σχόλια