Ράδιο Βήτα Chatbox

Υπόθεση Κολωνού: Αρχίζει η δίκη για τον βιασμό και τη μαστροπεία της 12χρονης

Στην αίθουσα του Μεικτού ορκωτού δικαστηρίου της Αθήνας αναμένεται να ξετυλιχθεί η φρίκη που ζούσε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το 12χρονο κοριτσάκι από τον Κολωνό, από τους βιαστές και τους μαστροπούς του.

Συνολικά 26 κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο εδώλιο επιχειρώντας να αντικρούσουν το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν.

Βασικοί κατηγορούμενοι είναι η μητέρα της ανήλικης και ο Ηλίας Μίχος, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, θεωρείται ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης. Ο 54χρονος ιδιοκτήτης μίνι – μαρκετ κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένη μαστροπεία της ανήλικης, παιδική πορνογραφία και οπλοκατοχή.

Για διακεκριμένη μαστροπεία και  διακεκριμένη πορνογραφία ανηλίκου κατηγορείται η μητέρα της 12χρονης. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η κατηγορούμενη μέσω του κινητού της κόρης της, διέθετε κατ΄εξακολούθηση, σε πρόσωπα, ηλεκτρονικά αρχεία του παιδιού της με ακατάλληλο περιεχόμενο, με σκοπό τα χρήματα.

Οι υπόλοιποι 24  κατηγορούνται κατά περίπτωση για γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη έναντι αμοιβής και κατοχή πορνογραφικού υλικού.

Αίτημα για κεκλεισμένων των θυρών

Τη διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών αναμένεται να ζητήσουν από

το δικαστήριο οι δικηγόροι της ανήλικης «με σκοπό την προστασία της αξιοπρέπειας και τον μη αυτοτραυματισμό της ψυχής του θύματος».

Η πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου θα διεξαχθεί σε αίθουσα του πρωτοδικείου στην οδό Δέγλερη , ενώ οι υπόλοιπες σε μία από τις μεγαλύτερες αίθουσες του Εφετείου,  καθώς ο αριθμός των κατηγορούμενων, των μαρτύρων και των συνηγόρων είναι μεγάλος. 

Πηγή naftemporiki

Σχόλια