Ράδιο Βήτα Chatbox

Σεπόλια: Ενταση με το «καλημέρα» στη δίκη για τον βιασμό της 12χρονης

Έξω από το ακροατήριο είναι συγκεντρωμένα δεκάδες άτομα, μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης της 12χρονης οι οποίοι κατά τη μεταγωγή των κρατουμένων φώναζαν συνθήματα εναντίον τους.

Μέσα σε κλίμα έντασης με συνθήματα κατά των κατηγορουμένων έγινε πριν λίγο η μεταγωγή τους κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας όπου θα ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης με θύματα τη 12χρονη.

Είχε προηγηθεί η μεταγωγή της μητέρας της ανήλικης, επίσης κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, η οποία μόλις αντίκρισε τον βασικό κατηγορούμενο Ηλία Μίχο του επιτέθηκε με φωνές και κατάρες επιχειρώντας ένα κινηθεί απειλητικά εναντίον του για όσα έκανε στο παιδί της με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τη μεταφέρουν εκτός της δικαστικής αίθουσας.

Έξω από το ακροατήριο είναι συγκεντρωμένα δεκάδες άτομα, μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης της 12χρονης οι οποίοι κατά τη μεταγωγή των κρατουμένων φώναζαν συνθήματα εναντίον τους.

Η δίκη ξεκίνησε στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας που μετά βίας χωράει κατηγορουμένους και δικηγόρους ενώ από την επόμενη δικάσιμο που αναμένεται να είναι μεθαύριο Τετάρτη θα μεταφερθεί όπως έχει δη αποφασιστεί σε μεγαλύτερη αίθουσα στο Εφετείο της Αθήνας που πληροί τις προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της δίκης.

Με την έναρξη της διαδικασίας αναμένεται να υποβληθεί και αίτημα για τη διεξαγωγή της κεκλεισμένων των θυρών για λόγους προστασίας της ανήλικης.

Η παράκληση της αδερφής της 12χρονης

Η αδερφή της ανήλικης από τον Κολωνο βγήκε από τη δικαστική αίθουσα και ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν από το δικαστήριο, για να διεξαχθεί η δίκη. Εμφανώς συναισθηματικά φορτισμενη, αφού ευχαρίστησε τους αλληλέγγυους έναν προς έναν προσωπικό;  για τη συμπαράσταση τους, τους παρακάλεσε να σταματήσουν να φωνάζουν συνθήματα και να απομακρυνθούν από το χώρο, διότι όπως ανεφερε, διαφορετικά δε θα εκκινήσει η δίκη.

«Ήρθαμε να δικαιωθεί η μανα και η αδερφή μου, σας παρακαλώ πολύ, θα περάσει το 18μηνο και θα βγουν όλοι έξω από τη φυλακή, σας παρακαλώ πολύ και σας ευχαριστώ!». Αμέσως μετά τα πνεύματα ηρέμησαν με τους αστυνομικούς να παραμένουν έξω από τη δικαστική αίθουσα..

Πηγή tanea

Σχόλια