Ράδιο Βήτα Chatbox

Συμπληρωματική απολογία από τον 18χρονο μετά τον θάνατο του αστυνομικού στο Ρέντη

Στην ανακρίτρια Πειραιά οδηγείται σήμερα, προκειμένου να απολογηθεί συμπληρωματικά, ο 18χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία αστυνομικού των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων στου Ρέντη, στις 7 Δεκεμβρίου με αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό με ναυτική φωτοβολίδα του 31χρονου, οποίος κατέληξε μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Έτσι, μετά τον θάνατο του αστυνομικού στις 27 Δεκεμβρίου, η αρχική ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, μετατράπηκε σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Στην αρχική απολογία του ο 18χρονος είχε υποστηρίξει πως δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, σκοπός του ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα επάνω. Φέρεται να υποστήριξε πως δεν ήξερε να τη χρησιμοποιεί, γι′ αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει σε απόσταση περίπου δύο–τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν και να τραυματίσει στη συνέχεια τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε μια απόσταση περίπου 70 μέτρων.

Κατά τη διάρκεια νοσηλείας του Γιώργου Λυγγερίδη, το ιατρικό προσωπικό είχε προχωρήσει στον ακρωτηριασμό του αριστερού άκρου στο πόδι του. 

Πηγή efsyn.gr

Σχόλια