Ράδιο Βήτα Chatbox

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση πάει για δεύτερη λίστα Πέτσα με τα 5 εκατ. για την επιστολική

Από πρόκληση σε πρόκληση το Μαξίμου προχωρά το νομοθετικό του έργο με τελευταίο «χτύπημα» το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα για τη λεγόμενη ψήφο των ομογενών, την οποία επιχειρεί να θεσμοθετήσει και για τις εθνικές εκλογές εκτός από τις ευρωεκλογές, όπως προέβλεπε αρχικά το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή. 

Παρά τις κακουργηματικές κατηγορίες για τη λίστα Πέτσα η κυβέρνηση φαίνεται πως επιχειρεί ακόμα μία σκανδαλώδη διανομή εκατομμυρίων ευρώ, για νέα καμπάνια, αυτή τη φορά για διαφήμιση της επιστολικής ψήφου.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώτα Πούλου, και ο βουλευτής του, Γιώργος Καραμέρος, παρουσίασαν έγγραφο του Τμήματος Οικονομικής Διαχείρισης και Εκκαθάρισης Δαπανών του Υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο εγκρίνεται δαπάνη 5 εκατομμυρίων ευρώ για την προβολή και διαφήμιση του δικαιώματος της επιστολικής ψήφου

«Η κυβέρνηση βλέπει τη νομοθέτηση ως ευκαιρία για να αρμέξει το δημόσιο ταμείο» τόνισε ο Καραμέρος ζητώντας από τη Ν.Δ. εξηγήσεις στο κοινοβούλιο και στο ελληνικό λαό για την απόφαση, που φέρεται αν ελήφθη στις 18 Ιανουαρίου, πριν εγκριθεί το νομοσχέδιο.

«Το έγγραφο αναφέρει δαπάνη 5 εκατομμύρια ευρώ για προβολή και διαφήμιση για το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου. Θα επαναλάβετε λοιπόν τα όσα σκανδαλώδη πράξατε με τη λίστα Πέτσα, που το πόρισμα του ΣΔΟΕ μιλάει για ζημία 3 εκατομμυρίων ευρώ που προκάλεσε αυτή η λίστα; Και πάτε τώρα να δώσετε 5 εκατομμύρια ευρώ;» διερωτάται.

Ο κ. Καραμέρος αναφέρθηκε στην αιφνιδιαστική τροπολογία Κεραμέως για την επέκταση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές. «Προσπαθήσατε να εξαπατήσετε πολιτικά, ερχόμενη εδώ με μια εκπρόθεσμη τροπολογία, γνωρίζοντας ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο, να φτάσετε τη συναίνεση των 200 βουλευτών, για να δημιουργήσετε ένταση για να ξεφύγετε από τα εσωτερικά σας προβλήματα. Εμείς έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις, μιλάμε για τον ηλεκτρονικό κατάλογο προκειμένου να μπορούν οι Έλληνες που ζουν στη χώρα να εργάζονται και να ψηφίζουν, λέμε για το δικαίωμα πρόσβασης των ΑμέΑ, με προσβάσιμα εκλογικά κέντρα», είπε ο βουλευτής. 

Πηγή efsyn.gr

Σχόλια