Ράδιο Βήτα Chatbox

Λογαριασμοί ρεύματος: Δυνατότητα αλλαγής τιμολογίου ανά πάσα στιγμή

Σε εκπομπή του Mega φιλοξενήθηκε το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, όπου μεταξύ άλλων μίλησε και για τα τιμολόγια ρεύματος.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ξεκίνησε λέγοντας πως οι πολίτες ανά πάσα στιγμή μπορούν να προχωρήσουν σε αλλαγή τιμλογίου.

«Η δυνατότητα αλλαγής υπάρχει ανά πάσα στιγμή. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός, με εξαίρεση τα σταθερά τιμολόγια, που είναι λογικό να υπάρχει πέναλτι αποχώρησης. Η αρχή του μήνα, όπως διαμορφώνονται τα πράγματα, σου δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς τις τελευταίες τιμές που έχουν οι πάροχοι. Εάν είσαι στο πράσινο τιμολόγιο, που είναι το 95% των πολιτών σήμερα, μπορείς να δεις εάν ένας πάροχος είναι συστηματικά ακριβός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκυλακάκης.

Συνεχίζοντας ανέφερε επίσης πως ο ανταγωνισμός θα λειτουργεί διότι υπάρχει διαφάνεια στις τιμές τονίζοντας παράλληλα πως δεν βλέπει μεσοπρόθεσμα κάποιες αλλαγές στις τιμές του ρεύματος.

Αναφορικά με το φυσικό αέριο, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε:

«Στο φυσικό αέριο δεν έχουμε την ιδιαιτερότητα που έχουμε στο ηλεκτρικό ρεύμα, να αλλάζουν οι τιμές κάθε ώρα. Είναι μία πολύ πιο σταθερή αγορά, πολύ πιο ξεκάθαρη η τιμολόγηση. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να παρέμβουμε». 

Πηγή newsbomb

Σχόλια