Ράδιο Βήτα Chatbox

Μαρινάκης: «Δεν αντιδικούμε με τον Σαμαρά, απλώς είπαμε την αλήθεια»

Δεν αντιδικούμε ως κυβέρνηση με τον Αντώνη Σαμαρά, απλώς απαντήσαμε στις δηλώσεις του παραθέτοντας την αλήθεια, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβερνητικός εκπρόσωπος παραθέτοντας το κυβερνητικό έργο», σχολίασε ο Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφορικά με τα όσα δήλωσες χτες συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, στη σκιά της διαφοροποίησης του από την κυβερνητική γραμμή για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας τα όσα σημείωσαν συνεργάτες του κ. Σαμαρά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «προφανώς συμφωνούμε ότι πρέπει να πάμε όλοι μπροστά και αντίπαλοι μας δεν είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ, αλλά τα κολοσσιαία προβλήματα των πολιτών. Οι πολίτες μας κρίνουν όλους».

«Δεν υπάρχει θέμα ρήξης. Μέσα στην ΝΔ ακούγονταν διαφορετικές απόψεις για πολλά θέματα, αλλά στο τέλος της ημέρας πορευόμασταν ενωμένοι. Εδώ που δεν τίθεται και θέμα κομματικής πειθαρχίας… Εγώ δεν έκανα τίποτα περισσότερο από αυτό που έχω καθήκον, να απαντώ με την πραγματικότητα, όπως έχω καθήκον», επανέλαβε ο κ. Μαρινάκης σε άλλο σημείο της παρέμβασής του.

Υπεραμυνόμενος της προωθούμενης κυβερνητικής ρύθμισης, μάλιστα, ανέφερε μεταξύ άλλων, «δεν καταλαβαίνω γιατί τα ομόφυλα ζευγάρια να είναι ακατάλληλα να μεγαλώσουν παιδιά». «Δεν θα υποκαταστήσουμε τον πατέρα και την μητέρα με τους όρους “γονέας 1” και “γονέας 2”. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει», ξεκαθάρισε στη συνέχεια.

Αναφορικά με το πολιτικό «μασάζ» στους βουλευτές της ΝΔ, ο κ. Μαρινάκης είπε μεταξύ άλλων, ότι ακολουθείται μια πάγια τακτική που ισχύει για κάθε νομοσχέδιο, με ενημέρωση των «γαλάζιων» βουλευτών και όπως προσέθεσε χαρακτηριστικά:«Ημουν παρών στην συνάντηση αυτή. Είδα ανθρώπους που κατά 99% μετέφεραν προβληματισμούς που είχαν οι ίδιοι και που τους μετέφεραν οι πολίτες. Είχα και εγώ προβληματισμούς για πράγματα που δεν γνώριζα. Είδα μια ζωντανή συζήτηση με επιχειρήματα, υπάρχουν άνθρωποι που τα άκουσαν για πρώτη φορά, γιατί δεν κοιμούνται και ξυπνούν όλοι με αυτό το ζήτημα».

Σε ερώτημα εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκινήσει συναντήσεις με βουλευτές προκειμένου να τους πείσει να υπερψηφίσουν την ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «Ο πρωθυπουργός βλέπει βουλευτές όλον τον χρόνο και τακτικά για να έχει και ο ίδιος εικόνα για όσα συμβαίνουν και απασχολούν την κοινωνία. Προηγήθηκε η συζήτηση με τους βουλευτές από εκείνη με τους υπουργούς. Το νομοσχέδιο είναι υπό επεξεργασία, είναι στην τελική μορφή του, αλλά ο Πρωθυπουργός θα αποφασίσει πότε θα κατατεθεί στην Βουλή».

«Δεν είπε κάτι καινούριο ο κ. Βορίδης. Δεν μπορώ να υποκαταστήσω ή να προαναγγείλω τις αποφάσεις του πρωθυπουργού. Δεν είναι δυνατόν να συμμετέχεις στην κυβέρνηση και να καταψηφίζεις νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Εγώ εκφράζω τις απόψεις μου και έχω καθήκον να εκφράσω όσα αφορούν την κυβερνητική πολιτική. Όπως το είπε ο πρωθυπουργός, μέσα στην σύσκεψη των οργάνων εκφράζεις τις απόψεις σου, αλλά όταν ληφθεί μια απόφαση, τότε πρέπει να έχει την στήριξη όλων», επεσήμανε, χωρίς να διευκρινίζει εάν θα πρέπει να υπάρξει παραίτηση ή αποπομπή υπουργού που δεν στηρίζει την ρύθμιση πριν αυτή κατατεθεί στην Βουλή ή μετά από την ψήφιση της στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Πηγή kathimerini


Σχόλια