Ράδιο Βήτα Chatbox

Μεσολόγγι: Μήνυση εναντίον του κρεοπώλη καταθέτει η οικογένεια του Μπάμπη

Νέες εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση της εξαφάνισης του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, ο οποίος αγνοείται από την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται για 13η ημέρα, όμως, έως τώρα κανένα στοιχείο δεν έχει βρεθεί που να δείχνει πού μπορεί να βρίσκεται ο αγνοούμενος.

Οι Αρχές είχαν εντοπίσει μια κηλίδα αίματος σε βάρκα στη λιμνοθάλασσα, η οποία εστάλη για διερεύνηση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Όλοι θεώρησαν πως ένα πρώτο σημαντικό στοιχείο είχαν στα χέρια τους οι διωκτικές Αρχές, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται για κηλίδα από ανθρώπινο αίμα, αλλά πιθανότατα από πτηνό.

Στο μεταξύ χθες επί ώρες, έως αργά το βράδυ, κατέθεταν στην Αστυνομία Μεσολογγίου, δύο φίλοι του κρεοπώλη, που έχει μπει στο «κάδρο» των ερευνών, με τους οποίους φέρεται να έχει επικοινωνία ο 50χρονος.

Παράλληλα σήμερα ο δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη, Κώστας Δημόπουλος αναμένεται να πάει, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, tempo24.news,  στα δικαστήρια Μεσολογγίου , προκειμένου να καταθέσει μήνυση κατά του 50χρονου. Και αυτό καθώς ήταν ο τελευταίος άνδρας που είδε τον 31χρονο. Η μήνυση θα γίνει για ψευδομαρτυρία, καθώς ο κρεοπώλης έχει πέσει, όπως λέει από την πρώτη στιγμή η οικογένεια και με βάση το οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, σε πολλές αντιφάσεις αναφορικά με τις κινήσεις του εκείνη τη μοιραία νύχτα.

«Ο αδελφός μου είναι νεκρός»

Η αδελφή του αγνοούμενου Μπάμπη δηλώνει  σίγουρη πως ο άνθρωπός της έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας.

«Ο αδελφός μου κάπου είναι νεκρός και δεν μπορούν να βρουν το σώμα του. Να βρεθεί το σώμα του θέλουμε εμείς», είπε.

Εξάλλου, το  Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ενέκρινε το αίτημα του διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου για άρση του τραπεζικού απορρήτου στους λογαριασμούς τόσο του 50χρονου κρεοπώλη όσο και του 31χρονου Μπάμπη, επειδή ο κρεοπώλης ήταν ο τελευταίος που είδε και επικοινώνησε ο 31χρονος για να ζητήσει πίσω τα 17.000 ευρώ που του είχε δανείσει.

Παρέδωσε το κινητό του ο φίλος του Μπάμπη – Διαγραμμένα τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον κρεοπώλη

Δύο πρόσωπα κατέθεσαν στις αρχές την περασμένη Παρασκευή (12/1) και ο ένας κλήθηκε εκ νέου από την αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής LiveNews στο Mega, τα δύο αυτά πρόσωπα είναι φίλοι του 31χρονου Μπάμπη, ο οποίος εξακολουθεί να αγνοείται. Ο δεύτερος φίλος του αγνοούμενου, που εκλήθη ξανά χθες στην αστυνομία, παρέδωσε το κινητό του τηλέφωνο στις αστυνομικές αρχές, καθώς φέρεται να είχε επικοινωνία με τον 50χρονο κρεοπώλη, που είδε τελευταίος τον Μπάμπη. Σημειώνεται ότι οι δύο φίλοι του Μπάμπη ήταν μέλη της ίδιας παρέας κυνηγών, στην οποία συμμετείχε και ο κρεοπώλης.

Οι τηλεφωνικές κλήσεις και τα μηνύματα που φέρονται να αντάλλαξαν ο κρεοπώλης με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, είχαν διαγραφεί, όπως μετέδωσε η εκπομπή. Μαζί με τον φίλο του, στο τμήμα πήγε και μία γυναίκα, η οποία δεν σήκωσε ποτέ τα τηλέφωνα όταν την καλούσε ο κρεοπώλης.

Δηλαδή, το κρίσιμο διάστημα που έγινε ό,τι έγινε στον 31χρονο Μπάμπη -περίπου 40-50 λεπτά- ο κρεοπώλης προσπαθούσε να επικοινωνήσει με δύο πρόσωπα: με τον άνδρα και την γυναίκα. Η γυναίκα εκλήθη και έδωσε κατάθεση, αλλά δεν φαίνεται να έχει επικοινωνήσει με τον 50χρονο. Με τον φίλο του Μπάμπη υπήρξαν αλλεπάλληλες επικοινωνίες, που, για άγνωστο λόγο, διεγράφησαν.

Τα μηνύματα αυτά την επίμαχη βραδιά φέρονται να έγιναν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής και αναμένεται να ανακτηθούν.

Ο κρεοπώλης τηλεφώνησε πρώτος στον Μπάμπη

Επίσης, στο βούλευμα αναφέρεται ότι από την προανάκριση προέκυψε ότι απογευματινές ώρες της 4ης Ιανουαρίου, το θύμα επικοινώνησε τηλεφωνικά με φίλο του, στον οποίο, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το ίδιο βράδυ θα πήγαινε για κυνήγι με τον κρεοπώλη.

Ο 50χρονος κρεοπώλης υποστήριξε αρχικά στην αστυνομία ότι αφενός δεν είχε κανονίσει να πάει για κυνήγι με τον αγνοούμενο, ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι ο Μπάμπης τον κάλεσε περίπου στις 18:30 της 4ης Ιανουαρίου ζητώντας του να τον μεταφέρει με το όχημά του σε κάποιο σημείο.

Όπως προέκυψε, πάντως, από τα δεδομένα των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, ο κρεοπώλης είναι αυτός που κάλεσε το θύμα και όχι το θύμα εκείνον.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του 50χρονου, αφού έκλεισε το κατάστημα του, γύρω στις 20:30 το βράδυ, παρέλαβε τον Μπάμπη από το σπίτι του, προκειμένου να τον μεταφέρει στο σημείο που εκείνος του υπέδειξε. Για τις οικονομικές συναλλαγές με το θύμα, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ο Μπάμπης του είχε δανείσει κάποιο χρηματικό ποσό, το οποίο όμως ισχυρίστηκε ότι του είχε επιστρέψει μέχρι τα Χριστούγεννα.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου, συλλέχθηκε οπτικό υλικό καμερών ασφαλείας από καταστήματα και οικίες που βρίσκονται στη διαδρομή, που ακολούθησαν οι δυο άνδρες. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως προκύπτει ότι ο 50χρονος παρέλαβε τον Μπάμπη στις 20:36 από σημείο κοντά στην οικία του και τέσσερα λεπτά μετά, ο Μπάμπης αποβιβάστηκε από το Ι.Χ του πρώτου. Στη συνέχεια ο κρεοπώλης ακολούθησε πορεία με κατεύθυνση προς το Ευηνοχώρι. Το αυτοκίνητό του εθεάθη για τελευταία φορά στις 20:41. Στα ίδια οπτικά υλικά, καταγράφεται το όχημα του 50χρονου να διανύει τον ίδιο δρόμο με κατεύθυνση αυτή τη φορά προς Μεσολόγγι, στις 21:36.

Σύμφωνα με το Star, στην πρώτη κατάθεσή του ο κρεοπώλης ισχυρίστηκε ότι αφού το θύμα αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητο του, εκείνος επέστρεψε απευθείας στο Μεσολόγγι, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται από το οπτικό υλικό των καμερών.

Αντιθέτως, προκύπτει ότι αφού άφησε το θύμα, ακολούθησε πορεία με κατεύθυνση αντίθετη, προς Ευηνοχώρι, ενώ η επιστροφή του στο Μεσολόγγι έγινε 50 λεπτά αργότερα. Σε συμπληρωματική του εξέταση επιβεβαίωσε την πορεία και τις ώρες που προκύπτουν από τις κάμερες, ωστόσο, ανέφερε ότι κατά το διάστημα των 50 λεπτών δεν θυμόταν τι έκανε. 

Πηγή enikos

Σχόλια