Ράδιο Βήτα Chatbox

Μεσολόγγι: Τι κατέθεσε ο κρεοπώλης για τα δανεικά, τους θησαυρούς και τις λίρες

Σε αντιφάσεις υπέπεσε κατά τη διάρκεια της εξάωρης απολογίας του στην ανακρίτρια ο 51χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη, ο οποίος όμως δήλωνε διαρκώς πως δεν διέπραξε το έγκλημα.

“Σας το ξαναείπα είμαι αθώος. Όσες φορές και να με ρωτήσετε θα συνεχίσω να σας το λέω πως δεν σκότωσα εγώ τον Μπάμπη” τόνισε. Ο 50xronow κρεοπώλης στην απολογία του αναφέρθηκε στη διαδρομή που ακολούθησε τονίζοντας: «Δεν προσχεδίασα καμία επίθεση. Εγώ απλά έκανα μια εξυπηρέτηση σ’ έναν φίλο. Το αυτοκίνητο συνέχισα να το κινώ γιατί πριν από λίγες μέρες είχε ένα θέμα με τη μπαταρία και ο μάστορας που το είδε μου είπε πως πρέπει να κινείται για να φορτίζει η μπαταρία».

Η ανακρίτρια ρώτησε πολλές φορές τον κατηγορούμενο γιατί δεν αναζήτησε τον φίλο του, αλλά και γιατί υπέδειξε στη μητέρα του άλλο μέρος, από εκείνο που ο ίδιος τώρα ισχυρίζεται πως τελικά άφησε με το αυτοκίνητό του το θύμα: “Όταν με πήρε η μητέρα του τηλέφωνο δε γνώριζα ότι ο Μπάμπης αγνοούνταν… δε θεώρησα τόσο σημαντικό να αναφέρω περισσότερες λεπτομέρειες. Εαν ήξερα ότι είχε εξαφανιστεί δε θα αντιδρούσα έτσι…“.

Μίλησε και για τα δανεικά που χρωστούσε στο θύμα αλλά και για το εάν γνωρίζει πως στον Μπάμπη χρωστούσαν κι άλλα άτομα: “Τα δανεικά χρήματα που μου αποδίδουν πως χρωστούσα δεν ισχύουν, τα μόνα λεφτά που είχα δανειστεί από τον Μπάμπη ήταν 1.000 ευρώ και πιο παλιά τον Ιούνιο, όταν και του δανείστηκα 6.500 ευρώ τα οποία είναι αυτά που μου δείξατε σε μηνύματα στο Facebook, δεν υπάρχουν άλλα δανεικά πέρα από αυτά που σας είπα. Δε μου είχε αναφέρει (το θύμα) πως του χρωστούσαν άλλα άτομα και δεν πιστεύω πως θα δάνειζε χρήματα σε κάποιο άτομο που δε γνώριζε καλά. Ο χαρακτήρας του ήταν τέτοιος… αλλά ακόμα κι αν ισχύει κάτι τέτοιο δε θα μου το έλεγε, δε μπορώ να γνωρίζω εγώ αν ισχύει κάτι τέτοιο…».

Κατά την απολογία του ερωτήθηκε και για το κινητό του θύματος. Συγκεκριμένα, του ζητήθηκε να εξηγήσει ότι στις 20:37, όταν ο Μπάμπης επιβιβάστηκε στο όχημά του, προκύπτει ότι έκανε χρήση του κινητού του για έναρξη συνεδρίας στο διαδίκτυο, η οποία διακόπηκε στις 23:49. “Εδώ δεν το είδα, δεν είδα καν αν είχε πάνω του το κινητό τηλέφωνο” απάντησε.

“Έχει αποδειχθεί από την άρση του απορρήτου ότι το τηλέφωνο του Μπάμπη κατά τη διάρκεια της διαδρομής που ήταν μαζί με τον φερόμενο ως δράστη που είναι έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, ήταν σε συνεδρία, ήταν ανοιχτή η γραμμή σε κάποια εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι ο Μπάμπης το είχε ανοιχτό για να ακούει κάποιος χωρίς να το αντιληφθεί ο κρεοπώλης, ο οποίος όταν ρωτήθηκε από τον ανακριτή και από τις διωκτικές αρχές αν είχε το τηλέφωνό ο Μπάμπης, είπε “δεν ξέρω, δεν το είδα”. Που σημαίνει ότι η συνεδρία την οποίαν είχε ο Μπάμπης δεν ήταν για να μιλάει ο Μπάμπης, απλώς το είχε ανοιχτό για να ακούγεται η συνομιλία” τόνισε στην ΕΡΤ ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης.

Αίσθηση προκαλεί και ένα άλλο σημείο της απολογίας του κατηγορουμένου που έχει στα χέρια της η ΕΡΤ. Όπως τόνισε ο κατηγορούενος: “Εδώ και δύο χρόνια σε συζητήσεις ο Μπάμπης μου είχε πει ότι ψάχνει θησαυρούς, λίρες και τέτοια πράγματα. Ξέρω κιόλας ότι συνεργαζόταν με κάποιον από το Αιτωλικό και το Αγρίνιο, το ονόματα των οποίων δεν μου είχε πει. Ήθελε να αγοράσει και κάποιο μηχάνημα ανίχνευσης χρυσού για 1.300 ευρώ“.

Όσον αφορά στη δικογραφία, σε αυτή αναφέρεται η ύπαρξη ενός τετραδίου στο οποίο το θύμα είχε σημειώσει όσους του χρωστούσαν χρήματα. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι ο 51χρονος κατηγορούμενος του χρωστούσε 3.000 ευρώ, κάποια ξαδέρφη του 1.500, ένας φίλος του 400 και ένας άλλος φίλος του 100 ευρώ.

Στην κατάθεσή της η ξαδέλφη του επιβεβαίωσε ότι είναι εκείνη που αναφέρεται στο τετράδιο και ότι είχε δανειστεί 1.500 ευρώ από τον Μπάμπη στις 28/2/2023 και το “1000” που αναγράφεται στο τετράδιο ήταν το υπόλοιπο που του χρωστούσε. Ομοίως και ο φίλος του παραδέχθηκε ότι είχε λάβει από τον Μπάμπη 400 ευρώ το καλοκαίρι του 2022.

Τέλος, όλα όσα αναφέρονται στη δικογραφία ό,τι έχουν βρεθεί, έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου και εξετάζονται.

Οι πρώτες ώρες του 50χρονου κρεοπώλη στον Κορυδαλλό

Το πρώτο του βράδυ στις φυλακές του Κορυδαλλού πέρασε ο 50χρονος κρεοπώλης που κατηγορείται για τη δολοφονία του Μπάμπη στο Μεσολόγγι, με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να γίνονται η «σκιά» του προς αποφυγή επεισοδίων με άλλους έγκλειστους.

Αμέσως μετά τον εντοπισμό της σορού του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου σε βαλτώδη περιοχή στο Μεσολόγγι, εκδόθηκε εντολή εκτέλεσης της απόφασης προφυλάκισης του 50χρονου κρεοπώλη που κατηγορείται για τη δολοφονία του, στις φυλακές Κορυδαλλού, χθες Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024.

Ο 50χρονος που επιμένει να αρνείται την ενοχή του δεν είχε μεταφερθεί αρχικά στον Κορυδαλλό καθώς κρατούνταν στα κρατητήρια Πατρών μέχρι να εκδοθεί το φυλακτήριό του. Όταν μπήκε στον Κορυδαλλό ήταν αμίλητος και το βλέμμα του ψυχρό ενώ δεν ήρθε σε επαφή με κανέναν κρατούμενο μόνο με τους Σωφρονιστικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο των εξετάσεων, πέρασε και από ψυχίατρο και σήμερα θα εξεταστεί από καρδιολόγο. Κρατήθηκε σε κελί απομονωμένος από τους υπόλοιπους έγκλειστους ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συνεχίσει την κράτηση του στην Γ’ Πτέρυγα του Κορυδαλλού και θα οδηγηθεί σε κελί μαζί με κατηγορούμενους για ναρκωτικά.

Όπως γίνεται γνωστό, είναι υπό τη συνεχή επίβλεψη των σωφρονιστικών 24 ώρες το 24ωρο, ενώ θα προαυλίζεται μόνος του υπό τον φόβο συμπλοκής με άλλους έγκλειστους.

Όσο η έρευνα είναι σε εξέλιξη, τόσο ξεκαθαρίζει το τοπίο γύρω από το κίνητρο της δολοφονίας το οποίο είναι οικονομικό και αφορά το χρέος που είχε ο κρεοπώλης στον Μπάμπη.

Μεσολόγγι: «Μιλάει» το τετράδιο του Μπάμπη με ονόματα και χρέη

Το τετράδιο με τα χρέη και το φονικό όπλο δίνουν απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου του Μπάμπη Κούτσικου. Οι Αρχές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος κρεοπώλης να είχε συνεργούς στη δολοφονία του 31χρονου και τις τελευταίες ώρες έχουν βάλει στο μικροσκόπιο των ερευνών συγκεκριμένα πρόσωπα, από τα οποία λαμβάνουν καταθέσεις.

Πρόκειται για άτομα, τα ονόματα των οποίων αναγράφονται σε σημειωματάριο που είχε στην κατοχή του θύμα. Ενα από αυτά, φέρεται να είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης της μίας από τις δύο κυνηγετικές καραμπίνες, που είχε στην κατοχή του ο 50χρονος προφυλακισμένος κρεοπώλης.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες στη βαλτώδη έκταση του κάμπου του Ευηνοχωρίου, αναζητώντας την εξαφανισμένη καραμπίνα του Μπάμπη. Εκτιμούν ότι πρόκειται για το φονικό όπλο, καθώς στις τσέπες του βρέθηκαν ίδια φυσίγγια, με αυτό που προκάλεσε το θανάσιμο τραυματισμό.

Ολα τα πρόσωπα, τα στοιχεία των οποίων αναγράφονται στο τετράδιο που παρέδωσε στις Αρχές η μητέρα του Μπάμπη, περνούν το κατώφλι της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας, για να δώσουν απαντήσεις σχετικά με τη σχέση που είχαν με το θύμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημειωματάριο, δίπλα από τα ονόματα υπήρχαν ποσά, ορισμένα εκ των οποίων είχαν σβηστεί, κάτι που υποδηλώνει ότι οι αριθμοί αφορούσαν χρέη από δανεισμό. Αντίστοιχη συνδιαλλαγή υπήρχε και με τον 50χρονο κρεοπώλη. Θέλοντας να αποκλείσουν ότι υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι στη δολοφονία, οι αστυνομικοί εξετάζουν ξανά το βιντεοληπτικό υλικό που έχει συγκεντρωθεί από την περιοχή της εξαφάνισης, για να ελεγχθούν όλα τα οχήματα.

Οι τρείς καραμπίνες

Το φυσίγγιο για αγριογούρουνα που προκάλεσε τα θανάσιμα τραύματα στον Μπάμπη Κούτσικο, έχει σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για βαλλιστικό έλεγχο. Εκεί βρίσκονται και οι δύο κυνηγετικές καραμπίνες, που είχε στην κατοχή του ο 50χρονος κατηγορούμενος. Η μία ήταν στο όνομά του, ενώ η άδεια για τη δεύτερη ήταν στο όνομα ατόμου, που βρίσκεται στη λίστα στο επίμαχο τετράδιο. Οι Αρχές θα εξετάσουν αν κάποιο από τα δύο όπλα συνδέονται με το φονικό φυσίγγι, όμως εκτιμούν ότι ο δράστης ή οι δράστες χρησιμοποίησαν το όπλο του Μπάμπη το οποίο δεν έχει εντοπιστεί. Για το λόγο αυτό συνεχίζονται οι έρευνες στο σημείο εντοπισμό της σορού, όπου το πρωί της Τετάρτης, βρέθηκε κλιμάκιο από ναρκαλιευτές του στρατού ξηράς. 

Πηγή eleftherostypos

 

Σχόλια