Ράδιο Βήτα Chatbox

Μητσοτάκης: Η διμερής σχέση Ελλάδος – ΗΠΑ είναι στο καλύτερο επίπεδο

Στο καλύτερο επίπεδο χαρακτήρισε τις διμερές σχέσεις Ελλάδος και Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν το απόγευμα του Σαββάτου 5 Ιανουαρίου, στα Χανιά, στην Κρήτη.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «είχα τη χαρά να υποδεχθώ στα Χανιά τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν σε μια στιγμή που πιστεύω ότι η διμερής μας σχέση είναι στο καλύτερο επίπεδο. Και δεν μπορώ να σκεφτώ ένα μέρος που να συμβολίζει καλύτερα το βάθος της στρατηγικής εταιρικής μας σχέσης, από την Κρήτη».

Ακολούθως ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «είχαμε επίσης την ευκαιρία να συζητήσουμε για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα με επίκεντρο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, αλλά και τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο».

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, κάναμε μια συνολική επισκόπηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Επιβεβαιώσαμε ότι στο πλαίσιο του εξαιρετικού επιπέδου τους θα υπάρξουν περαιτέρω θετικά βήματα στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας».

Εκτιμούμε την ηγεσία της Ελλάδας και τη συμβολή της, λέει ο Μπλίνκεν

Νωρίτερα, μήνυμα εκτίμησης απέστειλε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) ο Άντονι Μπλίνκεν σημείωσε ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης και εγώ συζητήσαμε την ισχυρή σχέση και τη συνεργασία μας ως Σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ».

Ακολούθως πρόσθεσε ότι «εκτιμούμε την ηγεσία της Ελλάδας και τη συμβολή της σε περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας προς την Ουκρανία και των προσπαθειών για ενίσχυση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα». 

Πηγή tovima

Σχόλια