Ράδιο Βήτα Chatbox

Συνετρίβη ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος «με δεκάδες επιβάτες» στο Μπέλγκοροντ (Βίντεο)

Ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος «με δεκάδες επιβάτες» συνετρίβη σε περιοχή στα σύνορα με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA που επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, επρόκειτο για ένα μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου IL-76 που κατέπεσε κοντά στο Μπέλγκοροντ.

Βίντεο που διακινείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καταγράφει την πτώση του αεροσκάφους που ακολουθείται από μία τεράστια έκρηξη.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό μετέφερε 65 Ουκρανούς που κρατούνταν για ανταλλαγή αιχμαλώτων. Στο αεροσκάφος επέβαιναν ακόμη έξι μέλη πληρώματος και άλλα τρία άτομα.

Σύμφωνα με ρωσικά δημοσιεύματα που επικαλούνται το υπουργείο Άμυνας, τουλάχιστον 65 επιβάτες έχασαν τη ζωή τους – κάτι που προσώρας δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Ο τοπικός κυβερνήτης Βιάτσεσλαβ Κλαντκόφ έκανε λόγο για «απροσδιόριστο συμβάν» στην περιοχή Κοροτσάνσκι, βορειοανατολικά του Μπέλγκοροντ, και πως βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ερευνητές και σωστικά συνεργεία έχουν ήδη σπεύσει στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της συντριβής, ή αν η πτώση του οφείλειται σε κατάρριψη από εχθρικά πυρά.

Σημείωνεται πως το Il-76 είναι ένα στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος σχεδιασμένο για την αερομεταφορά στρατευμάτων, φορτίων, στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων. Έχει έχει πλήρωμα πέντε ατόμων και μπορεί να μεταφέρει έως και 90 επιβάτες. 

Πηγή kathimerini


Σχόλια