Ράδιο Βήτα Chatbox

Ομόφυλα ζευγάρια: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ανοίγει τα χαρτιά του»

Το νήμα της δημόσιας συζήτησης για τη θεσμοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών προτίθεται – επισήμως πλέον- να κόψει ο ίδιος ο πρωθυπουργός εντός των επόμενων ημερών, βάζοντας τέλος στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση μεταθέτει επ’ αόριστον, την εν λόγω κοινωνική μεταρρύθμιση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτίθεται να παραχωρήσει συνέντευξη που θα όπου και θα τοποθετηθεί επί του ζητήματος δια μακρόν. Ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του θα περιγράψει τους βασικούς άξονες του νομοθετήματος που θα έρθει το επόμενο διάστημα και το οποίο έχει ως κεντρική ιδέα στον πυρήνα του την επέκταση του δικαιώματος του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια και τη συνακόλουθη επέκταση του δικαιώματος τεκνοθεσίας.

Κρίσιμο κρίνεται – σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- να διαχωριστεί το δικαίωμα της τεκνοθεσίας, το οποίο περιλαμβάνει την αναγνώριση των παιδιών σε ομόφυλες σχέσεις και την υιοθεσία, από το ζήτημα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, που περιλαμβάνει και την παρένθετη μητρότητα. Σημειωτέον, το δικαίωμα της υιοθεσίας σε μόνο άνδρα ισχύει στη χώρα μας από το 1946, έστω και αν οι δικλείδες ασφαλείας είναι αυστηρές και οι διαδικασίες κατά τεκμήριο αργές.

Οι εισηγήσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός είναι να μην υπάρξει μεγάλη χρονοκαθυστέρηση και μέσα στο 2024, και πάντως μετά τις Ευρωεκλογές, να γίνει νόμος του κράτους. Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, θα ρυθμίζεται και το θέμα της τεκνοθεσίας, το οποίο είναι το μεγάλο “αγκάθι”. 

Πηγή eleftherostypos


Σχόλια