Ράδιο Βήτα Chatbox

Τραμπ: Ζήτησε αναβολή από δικαστήριο για να πάει σε κηδεία, αλλά εννοούσε… προεκλογική εκδήλωση

Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του στην κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, έχει όμως και πολλά προβλήματα με το νόμο.

Προσφάτως έπρεπε να παραστεί σε δίκη αλλά ζήτησε την αναβολή της προκειμένου να ταξιδέψει για να παραστεί στην κηδεία της πεθεράς του. Παρέλειψε όμως να αναφέρει ότι ήταν επίσης προγραμματισμένο να παραστεί και σε προεκλογική συγκέντρωση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που επικαλείται το Business Insider, οι δικηγόροι του Τραμπ ζήτησαν την Παρασκευή από τον δικαστή Λιούις Κάπλαν να αναβάλει την ημερομηνία για την εκδίκαση της αγωγής για συκοφαντική δυσφήμιση από την συγγραφέα Ε. Τζιν Κάρολ λόγω του ξαφνικού θανάτου της Αμαλίγια Κναβς, μητέρας της συζύγου του Μελάνια Τραμπ, την περασμένη εβδομάδα.

Η δίκη ορίστηκε να ξεκινήσει αυτήν την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την δικηγόρο του, Αλίνα Χάμπα, ο Τραμπ δεν μπορούσε να παραστεί στη δίκη στη Νέα Υόρκη την Τετάρτη και την Πέμπτη, επειδή θα ταξίδευε στη Φλόριντα για να παραστεί στην κηδεία. Σύμφωνα με την επιστολή, η ομάδα του Τραμπ ζήτησε να αναβληθεί η δίκη για την επόμενη εβδομάδα.

Ο Κάπλαν δεν έκανε δεκτό το αίτημα, λέγοντας ότι ενώ το δικαστήριο «εκφράζει τα συλλυπητήριά του» στην οικογένεια Τραμπ, η δίκη θα συνεχιστεί όπως είχε προγραμματιστεί. Ο Τραμπ δεν απαιτείται να είναι στη δίκη, όπως τόνισε ο Κάπλαν, αλλά ο πρώην πρόεδρος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να παραστεί.

Βέβαια, σε επιστολή που εστάλη από τους δικηγόρους της Κάρολ το Σάββατο αναφερόταν ότι μπορεί να μην έχουμε όλα τα γεγονότα. Ο Τραμπ μπορεί να δήλώσε στον δικαστή ότι θα «ταξίδευε για να είναι με την οικογένειά του», ωστόσο, οι δικηγόροι της Κάρολ παρατήρησαν ότι είχε επίσης προγραμματίσει προεκλογική συγκέντρωση στο Νιου Χάμσαϊρ την ίδια μέρα.

Η ιστοσελίδα της εκστρατείας του Τραμπ δείχνει την εκδήλωση στο Πόρτσμουθ του Νιού Χάμσαϊρ να έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη στις 7 μ.μ. τοπική ώρα. Δεν είναι σαφές εάν εξακολουθεί να σκοπεύει να παραστεί στην εκδήλωση, αν και πλέον δεν είναι εφικτό γιαι το κοινό να κλείσουν θέσεις για την εκδήλωση.

Η κηδεία έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να είναι δυνατή η παρακολούθηση και των τριών εκδηλώσεων, τηρώντας, ωστόσο, αυστηρό πρόγραμμα. 

Πηγή naftemporiki

 

Σχόλια