Ράδιο Βήτα Chatbox

Ηχητικό «καίει» τον Νετανιάχου: Τα «βάζει» με το Κατάρ για τη Χαμάς και προκαλεί την οργή του

Αίσθηση και αντιδράσεις έχει προκαλέσει ηχητικό με δηλώσεις που αποδίδονται στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και αφορούν τον ρόλο της Ντόχα στον πόλεμο στη Γάζα.

Το ηχητικό που «καίει» τον Ισραηλινό πρωθυπουργό

Ο Νετανιάχου εν μέσω συνάντησης με μέλη οικογενειών ομήρων άσκησε κριτική στο Κατάρ, το οποίο μαζί με την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ έχουν αναλάβει τον ρόλο των μεσολαβητών και συνέλαβαν για να κλειστεί η συμφωνία ανακωχής στα τέλη Νοεμβρίου.

Στο ηχητικό, που δημοσιεύει το ισραηλινό Κανάλι 12, ο Νετανιάχου λέει ότι το Κατάρ έχει επιρροή στη Χαμάς επειδή χρηματοδοτεί το κίνημα. Είπε στις οικογένειες των ομήρων ότι πρόσφατα «θύμωσε πολύ με τους Αμερικανούς» για την ανανέωση μιας συμφωνίας για την επέκταση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ σε μια βάση στο Κατάρ, όπως μεταδίδει το Reuters.

Σφοδρή αντίδραση του Κατάρ

Το Κατάρ επιτέθηκε στον Μπενιαμίν Νετανιάχου για τον «ανεύθυνο» χαρακτηρισμό της Ντόχα ως «προβληματικού διαμεσολαβητή».

«Είμαστε σοκαρισμένοι από τα σχόλια που φέρονται να αποδίδονται στον Ισραηλινό πρωθυπουργό σε διάφορα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τον διαμεσολαβητικό ρόλο του Κατάρ», έγραψε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ Ματζέντ Αλ-Ανσάρι σε ανάρτησή του στο Χ.

«Τα σχόλια αυτά, αν επαληθευτούν, είναι ανεύθυνα και καταστροφικά για τις προσπάθειες να σωθούν αθώες ζωές, αλλά δεν προκαλούν έκπληξη», ανέφερε.

Τέλος, ο Ανσάρι τόνισε πως ο Νετανιάχου αντί να ασχολείται με τις στρατηγικές σχέσεις του με το Κατάρ θα έπρεπε να επικεντρώνεται στην απελευθέρωση των ομήρων. 

Πηγή ethnos


Σχόλια