Ράδιο Βήτα Chatbox

Μεσολόγγι: Κορυφώνεται η αγωνία για τον Μπάμπη

Συνεχίζεται το «θρίλερ» της  υπόθεσης εξαφάνισης του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι,  που αγνοείται από τις 4 Ιανουαρίου, με τις αστυνομικές έρευνες να έχουν επικεντρωθεί στο κινητό του τελευταίου ανθρώπου που τον είδε: του 50χρονου κρεοπώλη, ο οποίος χρωστούσε στον Μπάμπη, μεγάλο χρηματικό ποσό.

Όπως αποκαλύπτεται οι δύο άνδρες είχαν τσακωθεί διαδικτυακά και η συνομιλία τους αυτή είχε διαγραφεί. Πραγματοποιήθηκε μέσω facebook και ανασύρθηκε από το κινητό τηλέφωνο του κρεοπώλη. Φέρεται να έγινε λίγες ώρες πριν την τελευταία τους συνάντηση.

Κλειδί στην έρευνα των Αρχών είναι μια καταγραφή στις 20:40 από κάμερα της Ιόνιας Οδού, όπου φαίνεται το αυτοκίνητο του κρεοπώλη

Στη συνομιλία φαίνεται ότι υπάρχει ένας έντονος διάλογος του 50χρονου με τον 31χρονο αγνοούμενο, που αφορά δάνειο 17.000 ευρώ το οποίο είχε δώσει ο Μπάμπης στον κρεοπώλη και τα οποία ζητούσε άμεσα πίσω.

Επιπλέον, σύμφωνα με την αστυνομία, ο κρεοπώλης φαίνεται να είχε αφήσει στο σπίτι του το κινητό του πριν συναντηθεί με τον 30χρονο.

Μάλιστα υπάρχουν αναφορές ότι στο παρελθόν ο 50χρονος συμβούλευε γνωστούς του ότι αν θέλουν να κάνουν κάτι και να μην αποκαλυφθούν να μην έχουν μαζί τους το κινητό τηλέφωνο.

Στο μικροσκόπιο τα κινητά

Από την άλλη, το κινητό του αγνοούμενου δεν έχει βρεθεί ακόμα και οι Αρχές προσπαθούν να ανακτήσουν στοιχεία και δεδομένα από το διαδίκτυο.

Οι αστυνομικοί φέρονται να κατάφεραν να εντοπίσουν την ώρα που απενεργοποιήθηκε η συσκευή.

Συγκεκριμένα μέσα από αναλύσεις που έχουν γίνει στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας, προκύπτει ότι το κινητό του 31χρονου έκλεισε στις 23:50 στις 4 Ιανουαρίου. Παρέμεινε, δηλαδή, περίπου 2,5 ώρες ανοιχτό, μετά τον αναφερόμενο χρόνο εξαφάνισής του.

Πράγμα που σημαίνει ότι δύο ώρες μετά την εξαφάνιση του Μπάμπη το κινητό του είχε παραμείνει ανοιχτό. Ένα ενδεχόμενο που εξετάζεται είναι ο ύποπτος να πήρε μαζί του το κινητό του Μπάμπη και ίσως να το πέταξε σε άλλο σημείο.

Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση το κινητό να έμεινε από μπαταρία στο σημείο που βρίσκεται και ο Μπάμπης.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο,  κλειδί στην έρευνα των Αρχών είναι μια καταγραφή στις 20:40 από κάμερα της Ιόνιας Οδού, όπου φαίνεται το αυτοκίνητο του κρεοπώλη να κινείται στην παλιά εθνική οδό, στο ύψος του Μεσολογγίου, και να επιστρέφει στο ίδιο σημείο μετά από 25 λεπτά.

Οι αστυνομικοί είναι σχεδόν βέβαιοι, ότι ο κρεοπώλης κινήθηκε στο δρόμο για το Ευηνοχώρι, δηλαδή μερικά εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω. Και σε αυτό το σημείο ακριβώς οι Αρχές επικεντρώνουν τις έρευνές τους.

«Όλα δείχνουν πως κάτι κακό συνέβη»

Οι έρευνες έχουν εστιάσει στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, με το Λιμενικό να χτενίζει την περιοχή. Μάλιστα, κοντά στο σημείο που άφησε ο 50χρονος κρεοπώλης τον κυνηγό εντοπίστηκαν ένα ζευγάρι γάντια μίας χρήσης.

Μιλώντας στο MEGA ο Σταύρος Μπαλάσκας, ειδικός αστυνομικός αναλυτής, ανέφερε πως οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται εντατικά, ενώ έκανε λόγο για αντιφάσεις από την πλευρά του 50χρονου κρεοπώλη.

«Μαζεύονται στοιχεία. Ο 30χρονος είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί υγιής, αρτιμελής και σε καλή κατάσταση. Όλα δείχνουν πως κάτι κακό συνέβη. Ευχής έργον είναι να βρεθεί ο άτυχος νέος», 

Πηγή in.gr


Σχόλια