Ράδιο Βήτα Chatbox

«Στενάζει» ο κόσμος από την ακρίβεια: Πόσο έχει αυξηθεί η τιμή του λαδιού στην Ελλάδα (Βίντεο)

Λάδι, τυρί και φρούτα εξακολουθούν να πρωταγωνιστούν στην ακρίβεια με τους καταναλωτές να είναι αναγκασμένοι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν βασικά προϊόντα για το τραπέζι τους.

Στο ελαιόλαδο οι ανατιμήσεις προκαλούν σοκ με την Ελλάδα με να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 58,8% σύμφωνα με τη Eurostat για το Δεκέμβριο, την ώρα που στην ευρωζώνη οι ανατιμήσεις είναι στο 48,5% και μόνο η Πορτογαλία μας ξεπερνά με 64,8%

«Καίνε οι αυξήσεις στο λάδι»

  • Ελλάδα 58,8%
  • Ευρωζώνη 48,5%
  • Πορτογαλία 64,8%

Μέτρα κατά της ακρίβειας

πρωθυπουργός στο Νταβός παραχώρησε συνέντευξη, τονίζοντας πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η στήριξη των νοικοκυριών προαναγγέλλοντας μάλιστα νέα μετρά στήριξης.

«Θέλουμε να στηρίξουμε ιδιαίτερα τις νέες οικογένειες, τις οικογένειες με παιδιά. Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού. Αυτός λοιπόν είναι ένας τομέας που αποτελεί εμάς. Πώς στηρίζουμε τις οικογένειες; Πώς στηρίζουμε τους ανθρώπους που αναγκάζονται να νοικιάζουν τώρα που τα ενοίκια αυξάνονται; Αυτή είναι μια βασική προτεραιότητα για την κυβέρνησή μου και θα περιμένετε να ανακοινωθούν διάφορα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση πολύ σύντομα». 

Πηγή ethnos

 

Σχόλια