Ράδιο Βήτα Chatbox

Στο Νταβός σήμερα ο Μητσοτάκης για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Στο Νταβός αναμένεται να μεταβεί το απόγευμα της Τετάρτης (17/1) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσια του  Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Στην κορυφή της ατζέντας της φετινής διοργάνωσης είναι η ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης, σε μια χρονιά κατά την οποία αναμένονται κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και οι Ευρωεκλογές του Ιουνίου και οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές το φθινόπωρο.

Κατά τη συμμετοχή του στο Φόρουμ ο Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει την ανάδειξη της χώρας σε μια δύναμη αξιοπιστίας και πυλώνα σταθερότητας τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Tην Πέμπτη (18/1) και την Παρασκευή (19/1) θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες, όπως ανώτατα στελέχη μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της τεχνολογίας και της ενέργειας, οι οποίοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα.

Στις συναντήσεις του αυτές, ο πρωθυπουργός σκοπεύει να παρουσιάσει τις νέες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, σε μια συγκυρία κατά την οποία η Ελλάδα έχει πλέον ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, όπως και τους στόχους της νέας τετραετίας της κυβέρνησης.

Θα συναντηθεί επίσης με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και θα συμμετάσχει σε δημόσιες συζητήσεις για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο, για τους στόχους του ενεργειακού μετασχηματισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον ρόλο της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας.

Μεταξύ άλλων, την Πέμπτη (18/1) ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει σε πάνελ για την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ, στο οποίο θα λάβει μέρος και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μάρος Σέφκοβιτς. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συζήτηση με τον αρχισυντάκτη του γνωστού περιοδικού για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας Foreign Policy, κ. Ravi Agrawal.

Κατά την παρουσία του στο Νταβός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίζεται να παραχωρήσει συνεντεύξεις στο CNNi και το Bloomberg. 

Πηγή cnn.gr

Σχόλια