Ράδιο Βήτα Chatbox

Ομόφυλα ζευγάρια: Ο οδικός χάρτης για το σχέδιο νόμου

Την Τρίτη κατά το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται να εγκριθεί το σχέδιο νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Το Μέγαρο Μαξίμου παρά τις αντιδράσεις υψηλόβαθμων υπουργών καθώς και στελεχών, σε συνδυασμό και με της διαφωνίες που προέρχονται από τους κόλπους της Εκκλησίας, επισπεύδει το βηματισμό του για τη ψήφισή του σχεδίου νόμου, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι απόλυτα σεβαστή διαχρονικά η άποψη της Εκκλησίας, αλλά η κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμά της

«Θα ακούσουμε και θα εξακολουθήσουμε να ακούμε τις απόψεις της Εκκλησίας, της κοινωνίας, αλλά στο τέλος της ημέρας έχουμε υποχρέωση να είμαστε συνεπείς στους πολίτες και σε αυτά τα οποία έχουμε υποσχεθεί προεκλογικά», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Μετά το υπουργικό, το νομοσχέδιο θα βγει σε δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια θα κατατεθεί στη Βουλή για να ψηφιστεί στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, χωρίς κομματική πειθαρχία για τους βουλευτές της ΝΔ.

Η ΝΔ είναι το κόμμα της έννομης τάξης, των δικαιωμάτων που πιστεύει βαθιά στην ισότητα, την ισονομία τονίζει ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Σημειώνεται ότι την πρόταση του Αρχιεπισκόπου για δημοψήφισμα εκτός από την κυβέρνηση απορρίπτει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο.

Από την πλευρά του ΠαΣοΚ αναμένεται το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου το οποίο καταρχήν βλέπουν θετικά, ενώ το ΚΚΕ διαφωνεί ξεκάθαρα και θα καταψηφίσει.

Πηγή tovima

Σχόλια