Ράδιο Βήτα Chatbox

Συνάντηση Μητσοτάκη-Μπλίνκεν στα Χανιά

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει αύριο Σάββατο το απόγευμα, κατ’ ιδίαν συνάντηση στην οικία του στα Χανιά, με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, θα ακολουθήσει συνάντηση εργασίας, στην οποία θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης Αννα Μαρία Μπούρα και η ειδική σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του πρωθυπουργού Αριστοτελία Πελώνη.

Στην ατζέντα θα βρίσκονται τα ελληνοτουρκικά και οι ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός αξιωματούχος πραγματοποιεί περιοδεία στο Ισραήλ και στην Τουρκία και θα κάνει «στάση» στη Σούδα.

Γι’ αυτόν τον λόγο ο κ. Μητσοτάκης άλλαξε το πρόγραμμά του και θα βρίσκεται το Σάββατο στο πατρικό του στα Χανιά, ενώ αρχικά είχε προγραμματίσει να κάνει Θεοφάνια στην Αρίστη στο Πάπιγκο.

«Eτσι, όπως είπα στην εισαγωγική μου τοποθέτηση, η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ και (ο Aντονι Μπλίνκεν) ανυπομονεί να την επισκεφθεί για να μιλήσει για την υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία, η οποία υφίσταται από την αρχή της σύγκρουσης, τη διασφάλιση της περιφερειακής θαλάσσιας ασφάλειας. Eπιπλέον θα υπάρχουν άλλα θέματα για τα οποία θα μιλήσουμε και τα οποία είμαι βέβαιος ότι θα γνωστοποιηθούν στη συνέχεια», είχα αναφέρει χτες ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης Τύπου στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών. 

Πηγή kathimerini

Σχόλια