Ράδιο Βήτα Chatbox

ΠαΣοΚ για γάμο ομοφύλων: «Δεν θα κάνουμε εύκολη τη ζωή του Μητσοτάκη»

Η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ έγινε την Τετάρτη με τηλεδιάσκεψη, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, βρέθηκε στην Καλαμάτα και στην εξόδιο ακολουθία ενός μέλους της παράταξης, του Γιάννη Χριστόπουλου.

Στη διαδικτυακή τους συνάντηση οι βουλευτές του ΠαΣοΚ συζήτησαν μόνο το θέμα της επιστολικής ψήφου και όχι εκείνο του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών. Το μόνο που αναφέρθηκε σε ό,τι αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια είναι πως αυτό θα συζητηθεί διά ζώσης και εκεί θα αναλυθεί διεξοδικά.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ ζήτησε από τους βουλευτές να είναι προσεκτικοί στις δημόσιες τοποθετήσεις τους και να αναδεικνύουν την πάγια θέση του κόμματος, που είναι υπέρ του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Ενώ σε ό,τι αφορά την τεκνοθεσία η απόφαση του κόμματος θα ληφθεί με μόνο κριτήριο το συμφέρον του παιδιού.

Στη Χαριλάου Τρικούπη δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τίποτα να πέσει κάτω και όπως μετέφερε στο «Βήμα» κορυφαία πηγή της παράταξης «δεν θα κάνουμε εύκολη τη ζωή του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα δώσουμε τις μάχες μας και στη Βουλή και στην κοινωνία για να επικοινωνηθούν οι θέσεις μας και οι διάφορές μας».

Αυτό έρχεται σε συνέχεια της δήλωσης του προέδρου του ΠαΣοΚ που ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή «πως εμείς δεν θα δέσουμε τα κορδόνια της Νέας Δημοκρατίας». Αυτή η δήλωση, που προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, ήταν η απάντηση σε ερώτηση για το αν θα μπει κομματική πειθαρχία. Με αυτόν τον τρόπο, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά στο ΠαΣοΚ, κάνουν ξεκάθαρο πως δεν θα προσφέρουν σανίδα σωτηρίας στην κυβέρνηση, η οποία, όπως επισημαίνουν, «φέρνει νόμους που υπουργοί δεν στηρίζουν, βουλευτές της αντιδρούν και δηλώνουν πως θα καταψηφίσουν, ενώ την ίδια ώρα ο Πρωθυπουργός καλεί όποιον διαφωνεί να απέχει. Αυτή η κατάσταση είναι τραγική για τη λειτουργία των θεσμών. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να καλύπτει τα δικά της προβλήματα με ψήφους της αντιπολίτευσης. Αυτή φέρνει το νομοσχέδιο, αυτή οφείλει να βάλει κομματική πειθαρχία».

Καμπάνια στον δρόμο

Στη Χαριλάου Τρικούπη επενδύουν σε καμπάνιες βάσης με κοινωνικό πρόσημο. Πέμπτη και Παρασκευή ο Νίκος Ανδρουλάκης περιόδευσε στη Δυτική Ελλάδα και τοποθετήθηκε για μία σειρά από ζητήματα που αφορούν την περιοχή, αλλά και για την ακρίβεια που αφορά την κοινωνία στο σύνολό της.

Παράλληλα, οι τομείς του κόμματος συνεχίζουν να δουλεύουν και στο τέλος της εβδομάδας που διανύουμε αναμένεται να δημοσιοποιηθεί και η πρώτη φάση της καμπάνιας που ετοιμάζουν στο ΠαΣοΚ για την κοινωνική κατοικία και την κατάργηση της Golden Visa.

Κλιμάκια του κόμματος το επόμενο διάστημα θα βγουν στον δρόμο και θα μοιράσουν φυλλάδια με τις θέσεις τους για το θέμα αυτό, ενώ ετοιμάζεται και βίντεο που θα επικοινωνηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα εξηγεί αναλυτικά τις θέσεις αυτές. Επιπρόσθετα, στελέχη του κόμματος αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει και μια ειδική θεματική εκδήλωση για το θέμα αυτό. 

Πηγή tovima

Σχόλια