Ράδιο Βήτα Chatbox

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την ακρίβεια

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκης με θέμα τις νέες κυβερνητικές πρωτοβουλίες κατά της ακρίβειας.

Στη συνέχεια θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά.

Τι περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων

Κατά πληροφορίες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κρίσιμο θέμα της ακρίβειας, σε βασικά προϊόντα κατανάλωσης, η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ειδικό πακέτο καίριων παρεμβάσεων, εστιάζοντας σε αγαθά, που εμφανίζονται σε ιδιαίτερα αυξημένες τιμές. Κατόπιν, θα δοθεί συνέντευξη από τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, για να γίνει εξειδίκευση των μέτρων.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα κατά της ακρίβειας, που προανήγγειλε μιλώντας χθες, στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός, θα έχουν στόχο τη μείωση των τιμών, σε ένα αρκετά ικανό ποσοστό, ώστε να λειτουργήσει καταπραϋντικά, για το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών.

Επιπλέον, αναμένεται να τεθεί και η θέσπιση αυστηρότερων κανόνων στις προσφορές, με απώτερο στόχο την συγκράτηση των αρχικών τιμών από τους προμηθευτές με έμφαση στα καθαριστικά σπιτιού και στα απορρυπαντικά ρούχων αλλά και στα είδη προσωπικής υγιεινής (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες κ.α.). Ειδικά για τα δεμένα πακέτα 1+1, η επιδίωξη είναι να μπει τέλος στις διαρκείς πλασματικές προωθητικές ενέργειες και να προκύπτει πραγματικό όφελος για τον καταναλωτή.

Μεταξύ των μέτρων που βρίσκονται στο τραπέζι, είναι σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η επιβολή χρονικού περιορισμού των προσφορών αλλά και η υποχρέωση του προμηθευτή να αποδεικνύει ότι το προϊόν 1+1 είχε διατεθεί μεμονωμένα στην τιμή της προσφοράς. 

Πηγή cnn.gr

Σχόλια