Ράδιο Βήτα Chatbox

Ακρίβεια: Επιμένουν οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα ακόμα και στις λαϊκές αγορές

Με τον πληθωρισμό τον Δεκέμβριο να σκαρφαλώνει στο 3,5% και τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα να προκαλούν διαρκή πονοκέφαλο φτάνοντας σχεδόν το 9%, η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη ακόμη και στις λαϊκές αγορές.

Τα στοιχεία από τη Λαχαναγορά του Ρέντη, δείχνουν ότι μέσα σε μια εβδομάδα τα κολοκύθια αυξήθηκαν 20%, οι μελιτζάνες 27%, τα αγγουράκια 17% και το σπανάκι 7%.

Στα κουνουπίδια η τιμή έχει διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι, 70% είναι η αύξηση στα φρέσκα κρεμμυδάκια, 50% στα λάχανα και 47% στα μήλα.

POS στις λαϊκές

Εκτός από τις διαρκώς μεταβαλλόμενες τιμές, οι καταναλωτές στις λαϊκές πρέπει να συνηθίσουν και τη νέα πραγματικότητα της χρήσης των POS τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους στους πάγκους των λαϊκών. Τα παράπονα όμως των πωλητών που δεν διαθέτουν παραμένουν.

Από την 1η Μαρτίου η μη συμμόρφωση με την εγκατάσταση POS θα φέρει τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους στη λιανική αγορά αντιμέτωπους με πρόστιμα 1.500 ευρώ.

Όλα αυτά, την ώρα που ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση θα κάνει το παν για να τιθασεύσει την ακρίβεια. Οι ανατιμήσεις όμως, ειδικά στα προϊόντα διατροφής, δεν λένε να σταματήσουν.

Παράλληλα, με νέα πρόστιμα απειλεί το υπουργείο Ανάπτυξης τους κερδοσκόπους, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι τα μισά από τα 13, 5 εκατομμύρια ευρώ που επιβλήθηκαν πρόσφατα έχουν εισπραχθεί. 

Πηγή newsbomb

Σχόλια