Ράδιο Βήτα Chatbox

Π. Μαρινάκης: Δεν υπάρχει θέμα για τον Μ. Βορίδη

«Δεν υπάρχει κάποιο θέμα για τον κ. Βορίδη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στη στάση που προανήγγειλε πως θα τηρήσει ο υπουργός Επικρατείας για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο κ. Μαρινάκης συνέστησε υπομονή, προκειμένου να γίνει γνωστό πώς θα τοποθετηθούν οι υπουργοί και οι βουλευτές της Ν.Δ., όταν τεθεί προς ψήφιση το σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε γνωστό ότι αύριο, Παρασκευή 26 Ιανουαρίου στις 11:00, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην ολομέλεια της Βουλής απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση, με θέμα το σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

Βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την επιστολική ψήφο

Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι ψηφίστηκε χθες, Τετάρτη, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο προβλέπει την δυνατότητα ψηφοφορίας μέσω επιστολικής ψήφου στις ευρωεκλογές και στα δημοψηφίσματα. Όπως είπε, με τον νέο νόμο αλλάζει το τοπίο της ψήφου των αποδήμων, αλλά και το τοπίο για τους εκλογείς στην Ελλάδα. «Πρόκειται για μια μεγάλη, ουσιαστική κίνηση, για την ενίσχυση της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία» τόνισε και σημείωσε ότι μετά τη χθεσινή υπερψήφιση του νόμου οι Έλληνες εκλογείς σε κάθε γωνιά της γης θα μπορούν να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές, όπως και οι εντός Ελλάδος εκλογείς.

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι «αυτό το μεγάλο βήμα, το ‘επικύρωσαν’ με την ψήφο τους μόνο τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας» και κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ότι «απέδειξαν πως η αρχική συναίνεση προς το νομοσχέδιο ήταν προσχηματική».

«Η πρόταση για την επέκταση του δικαιώματος της επιστολικής ψήφου για τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και στις εθνικές εκλογές είναι μια τομή, μια κίνηση που θα ισχυροποιήσει τη Δημοκρατία μας, 50 χρόνια μετά την αποκατάστασή της. Η Ιστορία γράφεται με πράξεις που εν προκειμένω, είναι η ψήφος της κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας σε ένα εμβληματικό νομοσχέδιο, και όχι με λόγια» σημείωσε και τόνισε ότι «η συγκεκριμένη τροπολογία, θα επανέλθει μετά τις ευρωεκλογές, όπως τόνισε χθες ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό Συμβούλιο». 

Πηγή naftemporiki

 

Σχόλια