Ράδιο Βήτα Chatbox

Έρχεται κακοκαιρία από τον «κόλπο του Λέοντα»

Μια νέα κακοκαιρία θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού από την ημέρα των Θεοφανείων, φέρνοντας βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένους ανέμους.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος η κακοκαιρία έρχεται από τον «κόλπο του Λέοντα», μια θαλάσσια περιοχή στη νότια Γαλλία, που βρίσκεται ανοιχτά του Μοντπελιέ και της Μασσαλίας.

Σύμφωνα με την καιρική πρόγνωση από το απόγευμα του Σαββάτου, ανήμερα των Θεοφανείων, το βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει και την Ελλάδα, αρχικά στα δυτικά τμήματά της.

Το ξημέρωμα της Κυριακής θα επηρεαστούν και οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας, κυρίως τα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Ταυτόχρονα θα ενισχυθούν και οι νοτιάδες στα πελάγη που θα φτάνουν τα 7-8 και πιθανώς οι ριπές τους τα 9 μποφόρ.

Όπως αναφέρει ο κ. Καλλιάνος στην ανάρτηση που έκανε στο Facebook, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου θα επηρεαστεί με φαινόμενα και η Αττική, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Τέλος από την Τρίτη 9 Ιανουαρίου πιθανότατα έρχεται κρύο από τις βαλκανικές περιοχές, χωρίς όμως ακόμα να είναι γνωστό σε ποιες περιοχές θα βρέξει και πού θα χιονίσει

Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Για μια γενικευμένη κατηγορία κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς. Σύμφωνα με την πρόγνωση τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα την Κυριακή στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Όπως αναφέρει στο Twitter:

«Από αργά το απόγευμα του Σαββάτου το χαμηλό με κέντρο στο Τυρρηνικό Πέλαγος θα αρχίζει να επηρεάζει τα ΒΔ της χώρας και την Κυριακή θα έχουμε επιδείνωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές.

Κατά τόπους έντονα φαινόμενα την Κυριακή στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Άνεμοι την Κυριακή ΝΔ 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και στο ανατολικό Αιγαίο πιθανώς έως 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα». 

Πηγή tovima

Σχόλια