Ράδιο Βήτα Chatbox

Πύραυλος των Χούθι έπληξε το πετρελαιοφόρο Marlin Luanda στον Κόλπο του Αντεν

Πύραυλος που εκτόξευσαν οι Χούθι της Υεμένης έπληξε χθες Παρασκευή το πετρελαιοφόρο Marlin Luanda υπό σημαία των Νήσων Μάρσαλ, ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).

«Στις 26 Ιανουαρίου και ώρα 7:45 μ.μ. (ώρα Υεμένης, 6.45 μ.μ. ώρα Ελλάδος), οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν τρομοκράτες Χούθι εκτόξευσαν αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο από περιοχή που ελέγχουν στην Υεμένη και έπληξαν το πετρελαιοφόρο M/V Marlin Luanda υπό σημαία των Νήσων Μάρσαλ. Το καταδρομικό USS Carney (DDG 64) και άλλα συμμαχικά πλοία ανταποκρίθηκαν και προσφέρουν βοήθεια. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί μέχρι στιγμής», αναφέρει η ανακοίνωση της CENTCOM.

Οκτώ ώρες αργότερα, οι αμερικανικές δυνάμεις κατέστρεψαν αντιπλοϊκό πύραυλο που ετοιμάζονταν να εκτοξεύσουν οι Χούθι προς την Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση.

Χούθι: Επιθέσεις από ΗΠΑ και Βρετανία στο λιμάνι Ρας Ισα

Σημειώνεται μάλιστα ότι το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Μασίρα των Χούθι, μετέδωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο εξαπέλυσαν δύο αεροπορικές επιθέσεις με στόχο το λιμάνι Ρας Ισα στην επαρχία Χοντέιντα της Υεμένης.

Τα αεροπορικά πλήγματα έγιναν ενώ οι Χούθι έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις κατά σκάφων που διαπλέουν την Ερυθρά Θάλασσα, μεταξύ των οποίων και η χθεσινή επίθεση που προκάλεσε πυρκαγιά στο Marlin Luanda

Πηγή kathimerini

Σχόλια