Ράδιο Βήτα Chatbox

Ανω-κάτω στον ΣΥΡΙΖΑ για τα F-35

Μετά από σιωπή πολλών ημερών, ο Στέφανος Κασσελάκης προανήγγειλε, μέσω του Ευ. Αποστολάκη, τη θετική στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην αγορά των F-35 «υπό προϋποθέσεις». Και αυτό έγινε λίγες ώρες μετά την οργισμένη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος τάχθηκε με σαφήνεια κατά της αγοράς των F-35.

«Πού πήγαν τα παραπάνω κρεβάτια ΜΕΘ που διαφήμιζε η Ν.Δ. την εποχή της πανδημίας;;; (Από τη δωρεά Νιάρχου λέω, γιατί σιγά μη δίνατε λεφτά εσείς) ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ;;; Θα χορτάσουμε με υπερτιμολογημένα F-35 όμως….», ανέφερε στην ανάρτησή του ο κ. Πολάκης κάνοντας σαφείς τις προθέσεις του, την ώρα που η Κουμουνδούρου δεχόταν κριτική για σιωπή και θολή στάση επί του θέματος.

Και την επόμενη ημέρα, δηλαδή χθες, ήρθε η απάντηση Κασσελάκη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με την οποιαδήποτε ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Θέλει να υπάρχει ισχυρή άμυνα και ισχυρή αποτρεπτική δυνατότητα στις Ενοπλες Δυνάμεις. Πρέπει να υπάρχουν και κάποιες προϋποθέσεις. Δηλαδή αυτό που παίρνουμε να είναι μέσα στις απαιτήσεις αυτών που θέλουμε, οι προδιαγραφές να είναι ανάλογες, να έχουν εισηγηθεί τα επιτελεία αυτή την πρόταση», είπε με σαφήνεια ο κ. Αποστολάκης, ενώ υποστήριξε ότι και επί Τσίπρα, δηλαδή το 2017, «είχε γίνει μια επικοινωνία με τις ΗΠΑ και είχαμε διερευνήσει την αγορά».

Το τελευταίο, ο κ. Αποστολάκης το «φύλαγε» για τοποθετήσεις σαν του κ. Πολάκη. «Τα θέματα της άμυνας δεν είναι για επικοινωνιακή εκμετάλλευση πρέπει να είμαστε σοβαροί», είπε χαρακτηριστικά, ασκώντας κριτική και στην κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίστηκε επικοινωνιακά το ζήτημα.

Τα F-35 είναι το δεύτερο μεγάλο ζήτημα στο οποίο Κασσελάκης και Πολάκης διαφωνούν δημοσίως, μετά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, όπου ο Παύλος Πολάκης έχει πει ότι θα καταψηφίσει, αψηφώντας την απόφαση Κασσελάκη περί κομματικής πειθαρχίας.

Απόψε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία τυπικά γίνεται για προσυνεδριακά ζητήματα, θα συζητηθούν όλα αυτά και θα φανεί προς τα πού πάει το πράγμα. Είναι βέβαιο ωστόσο ότι το γυαλί ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και στον Παύλο Πολάκη (όπως ανάμεσα και στον Αλέξη Τσίπρα και στον Παύλο Πολάκη) έχει ραγίσει και πολλοί περιμένουν πότε θα σπάσει. 

Πηγή eleftherostypos

 

Σχόλια