Ράδιο Βήτα Chatbox

Πρόεδρος Κοινοβουλίου Λιβύης: Θα ζητήσουμε στρατιωτική επέμβαση της Αιγύπτου αν


Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Λιβύης Ακίλα Σάλεχ δήλωσε σήμερα ότι ο λαός της Λιβύης θα ζητήσει τη στρατιωτική επέμβαση της Αιγύπτου, όταν χρειαστεί….


Μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA της Αιγύπτου, ο κ. Σάλεχ είπε ότι αυτό «θα ήταν νόμιμη πράξη βάσει της εντολής του λαού της Λιβύης».
«Θα ζητήσουμε την υποστήριξη του αιγυπτιακού στρατού σε περίπτωση παραβίασης στη Σύρτη», τόνισε ο Πρόεδρος του Λιβυκού Κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι Στις 21 Ιουνίου και αφού είχε προηγηθεί επιθεώρηση του Αλ Σίσι των αεροπορικών δυνάμεων της Αιγύπτου που σταθμεύουν κοντά στα σύνορα με την Λιβύη, προειδοποίησε πως για το Κάιρο είναι «κόκκινη γραμμή» ενδεχόμενη κατάληψη της Σύρτης από τις δυνάμεις του Σάρατζ (άρα και της Τουρκίας…) και πως αν αυτή η γραμμή ξεπεραστεί, τότε «κάθε άμεση επέμβαση της Αιγύπτου καθίσταται νόμιμη στο διεθνές επίπεδο, είτε βάσει του χάρτη των Ηνωμένων Εθνών για τη νόμιμη αυτοάμυνα είτε βάσει της μόνης νόμιμης αρχής εκλεγμένης από τον λαό της Λιβύης: το κοινοβούλιο της Λιβύης».

Πηγή voicenews

Σχόλια