Ράδιο Βήτα Chatbox

Καμπάνα από Καπραβέλο: Αύξηση 600% στις εισαγωγές COVID στο Παπανικολάου

 

Με έντονο προβληματισμό παρακολουθεί το υπουργείο Υγείας αλλά και οι υγειονομικές αρχές την δραματική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού τις τελευταίες εβδομάδες. Άλλωστε μόνο χθες υπήρξε «άλμα» με 20.084 νέα κρούσματα και 3.664 επαναλοιμώξεις, ενώ κατεγράφησαν 16 θάνατοι και 95 διασωληνωμένοι.

Χαρακτηριστικά της κατάστασης είναι όσα είπε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της Β Μονάδας Εντατικής Θεραπείας ο οποίος μιλώντας την ΕΡΤ τόνισε πως χρειάζεται επανεκτίμηση της κατάστασης, επαναφορά της μάσκας και αύξηση των τεστ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά την Τρίτη στο νοσοκομείο Παπανικολάου υπήρξε ραγδαία αύξηση των εισαγωγών για περιστατικά κορονοϊού σε ποσοστά 600%.

Ακραία χαλάρωση

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι «η παραλλαγή Όμικρον παρακάμπτει την ανοσία από τα εμβόλια» προειδοποιώντας ότι η «ακραία χαλάρωση των μέτρων θα μας οδηγήσει σε ένα νέο κύμα μέσα στο καλοκαίρι».

Όπως τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ στο νοσοκομείο που εργάζεται τα περιστατικά με βαριά πνευμονία λόγω κορονοϊού αυξήθηκαν σε μία ημέρα από δύο σε δώδεκα λέγοντας ότι η επίπτωση πλέον αρχίζει να φαίνεται σε όλη την Ελλάδα.

«Πρέπει οπωσδήποτε να επανεκτιμηθεί η κατάσταση» επισημαίνοντας ότι πλέον δεν γίνονται τεστ. «Επόμενο είναι να επεκταθεί η μόλυνση σε μεγαλύτερες ηλικίες», πρόσθεσε ο γιατρός.

Και όπως δήλωσε στα νοσοκομεία πάνε πλέον ασθενείς που έχουν μολυνθεί για δεύτερη φορά από τις νέες παραλλαγές του κορονοϊού.

Ο κ. Καπραβέλος ερωτηθείς για το τι πρέπει να γίνει για να μη δούμε εκτίναξη των κρουσμάτων τόνισε ότι πρέπει να αυξηθούν τα τεστ ανίχνευσης του ιού και να επανέλθει η μάσκα στους κλειστούς χώρους, στα αεροπλάνα και στα πλοία.

Πηγή ethnos


Σχόλια