Ράδιο Βήτα

ΕΡΤ: Παραιτήθηκε η δημοσιογράφος Χρύσα Ρουμελιώτη μετά το ρεπορτάζ στο Προεδρικό Μέγαρο

 

Την παραίτησή της, έπειτα από δεκαετίες στο ρεπορτάζ του Προεδρικού Μεγάρου και της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ανακοίνωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Χρύσα Ρουμελιώτη, αφήνοντας αιχμές για παρεμβάσεις, με μια ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook.

Όπως υποστήριξε η Χρύσα Ρουμελιώτη, δεν υπάρχουν πια "βράχοι" στη δημοσιογραφία που "τα κύματα των παρεμβάσεων έσπαγαν και έμεναν στα γραφεία τους "χωρίς να αγγίζουν τη δουλειά των συντακτών". Μάλιστα, η δημοσιογράφος έγραψε πως σε "εμάς τους αφανείς" μένει "η περιφρούρηση της αξιοπρέπειάς μας και η προάσπιση της αξιοπιστίας μας".

Ειδικότερα, η Χρύσα Ρουμελιώτη αναφέρει στην ανάρτησή της πως οι εξελίξεις που προδιαγράφονται "μας θέτουν και πάλι το δίλημμα: αξιοπρεπείς, χρήσιμοι και αξιόπιστοι ή δουλικοί και κόλακες;" ενώ ευχήθηκε "καλή δύναμη σε όλους" και "καλή ξεκούραση γιατί μας περιμένουν δύσκολα".

Η πλήρης ανάρτηση της Χρύσας Ρουμελιώτη για την παραίτησή της:

"Το χοντρό βιβλίο που άνοιξε στην πρώτη του σελίδα το 1989, κλείνει σήμερα με εκκωφαντικό κρότο το οπισθόφυλλό του. Το νέο που θα αρχίσει τώρα να γράφεται, θα είναι σίγουρα πιο ενδιαφέρον, απελευθερωμένο και δημιουργικό.

Οι εξελίξεις εξάλλου που προδιαγράφονται μας θέτουν και πάλι το δίλημμα: αξιοπρεπείς, χρήσιμοι και αξιόπιστοι ή δουλικοί και κόλακες;

Στο δύσκολο παζλ προστίθενται δύο σκοτεινές ψηφίδες.

Δεν υπάρχουν πια βράχοι, όπως η Βλάχου, ο Καραπαναγιώτης, ο Φυντανίδης, ο Παπαϊωάννου... που τα κύματα των παρεμβάσεων σπάγαν και μέναν στα γραφεία τους, χωρίς να αγγίζουν τη δουλειά των συντακτών.

Και, δυστυχώς, αυτό το ξέρουν, όσοι επιφανείς, αγνοώντας τις συνταγματικές επιταγές, παρεμβαίνουν.

ΤΙ ΜΈΝΕΙ ΛΟΙΠΌΝ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ;

Η περιφρούρηση της αξιοπρέπειάς μας και η προάσπιση της αξιοπιστίας μας. Επ αυτού κρινόμαστε εξάλλου.

Όχι από τους επιφανείς, αλλά από τους αναγνώστες, τους ακροατές και τους τηλεθεατές μας.

Καλή ΔΥΝΑΜΗ σε όλους. Καλή ΞΕΚΟΎΡΑΣΗ, γιατί μας περιμένουν δύσκολα.

Πηγή thetoc


Σχόλια