Ράδιο Βήτα Chatbox

Ζελένσκι: Η ουκρανική σημαία θα κυματίσει ξανά στην Κριμαία

 

Την πεποίθησή του ότι η ουκρανική σημαία θα κυματίσει ξανά στην Κριμαία, όπως έγινε και στο Φιδονήσι, εξέφρασε στο νυχτερινό μαγνητοσκοπημένο του τηλεμήνυμα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι τα ξημερώματα της Παρασκευής.

«Αυτός που είναι καταδικασμένος να σέρνεται δεν θα πάρει καν το Φιδονήσι από αυτούς που τον πέταξαν [στη θάλασσα]. Γι’ αυτό η γαλαζοκίτρινη σημαία είναι ξανά στο νησί, και κάποια στιγμή θα είναι σίγουρα στη χερσόνησο, και σε όλες τις κατεχόμενες πόλεις και χωριά μας, και ο ύμνος μας θα ηχήσει σε καθεμία από αυτές», είναι σίγουρος ο Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε ότι «όλες τις ημέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας, δεν είναι εύκολο για τους Ουκρανούς να κοιμηθούν, αλλά όλες αυτές τις μέρες ξέρουμε γιατί ξυπνάμε, για ποιον, και το πιο σημαντικό, από ποιον».

«Είμαστε Ουκρανοί, δίκαιοι άνθρωποι, ευγενικοί, ειρηνικοί άνθρωποι. Δεν επιθυμούσαμε να φτάσουμε στην κορυφή των παγκόσμιων δελτίων ειδήσεων και να έχουμε υπερήρωες με τόσο τίμημα. Το μόνο που θέλαμε ήταν να ζούμε ελεύθερα στη γη μας. Αλλά ο Θεός έχει το δικό του σχέδιο. Αν νικάς τον δράκο, που σε έκανε να τρέμεις τον μισό κόσμο, εμείς ήμασταν προορισμένοι και εμείς έπρεπε να είμαστε το αουτσάιντερ, που του δίνονται τρεις μέρες, και παλεύει για τον πέμπτο μήνα. Αυτό σημαίνει ότι όσα κάνουμε μάλλον δεν είναι μάταια σημαίνει ότι μπορούμε να το καταφέρουμε», ανέφερε ο Ζελένσκι.

Πηγή militaire


Σχόλια