Ράδιο Βήτα Chatbox

Μπόρις Τζόνσον: Παραιτήθηκε από πρωθυπουργός

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι παραιτείται από πρωθυπουργός της Βρετανίας, μετά το πρωτοφανές μπαράζ παραιτήσεων, που οδήγησε στην έξοδο 53 στελέχη της κυβέρνησης.

Ο κ. Τζόνσον δήλωσε ότι αποχωρεί από την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος και σκοπεύει να παραμείνει στη θέση του πρωθυπουργού μέχρι την εκλογή του διαδόχου του.

«Η διαδικασία της επιλογής του νέου ηγέτη θα πρέπει να ξεκινήσει τώρα», σημείωσε, μιλώντας έξω από τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Και σήμερα διόρισα ένα υπουργικό συμβούλιο για να υπηρετήσει, όπως και εγώ, έως ότου διοριστεί ένας νέος ηγέτης», πρόσθεσε.

«Ο λόγος δεν είναι ότι ήθελα να το κάνω, καθώς προτιμούσα να συνεχίσω το έργο μου για το οποίο είμαι και ιδιαιτέρως υπερήφανος. Είναι επώδυνο που δεν μπορώ να δω την ολοκλήρωση του έργου μου και της θητείας μου, αλλά στην πολιτική κανείς δεν είναι αναντικατάστατος», δήλωσε.

«Ο λόγος που πάλεψα τόσο σκληρά ήταν ότι θεώρησα ότι αυτό ήταν το καθήκον μου», είπε στη συνέχεια, ανακοινώνοντας πως την επόμενη εβδομάδα θα γνωστοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα της διαδοχής.

«Προσπάθησα να πείσω τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να συνεχίσουμε, αλλά το ένστικτο της αγέλης ήταν κυρίαρχο», τόνισε.

«Θέλω να πω στον λαό της Ουκρανίας επίσης ότι θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε για όσο χρειαστεί», έσπευσε να υπογραμμίσει.

«Ξέρω ότι θα υπάρχουν πολλοί που θα ανακουφιστούν, ενώ άλλοι θα απογοητευθούν που αποχωρώ από την καλύτερη δουλειά στον κόσμο, την πρωθυπουργία», είπε, ενώ υποσχέθηκε πλήρη στήριξη στον επόμενο πρωθυπουργό.

Πηγή topontikiΣχόλια