Ράδιο Βήτα Chatbox

Πύργος: Bullying και βανδαλισμοί σε σχολεία

«Συμβαίνουν εδώ και μήνες από συμμορία με εγκληματικό χαρακτήρα»

Αναστάτωση επικρατεί εδώ και μερικές ημέρες στην περιοχή του Πύργου με αφορμή περιστατικό bullying στο κέντρο της πόλης πριν από 10 ημέρες. Σε video που έχει δει το φως της δημοσιότητας, δύο νεαροί χειροδικούν ενάντια σε ένα αγόρι 14-15 ετών, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Στο βίντεο των 20 δευτερολέπτων, που προέβαλε το Mega, ο 14χρονος δέχεται δύο χαστούκια στο πρόσωπο και στη συνέχεια άλλο ένα. Η υπόθεση έχει ήδη πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά την κατάθεση μήνυσης των γονιών του 14χρονου. Μάλιστα, σύμφωνα με τον πατέρα του αγοριού, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο γιος του δεχόταν επίθεση.

Επίσης, σύμφωνα με τη μητέρα η οποία μίλησε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο εκφοβισμός και οι επιθέσεις στον γιο της έχουν ξεκινήσει από τις 29 Ιουλίου. Η μητέρα του 14χρονου ανέφερε ακόμα πως ένα από τα παιδιά ήταν συμμαθητές με τον γιο της στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου, όπου τον περασμένο χειμώνα υπήρξαν περιστατικά βανδαλισμού και καταστροφή σχολικής περιουσίας από μέλη της ίδιας ομάδας.

Την ίδια στιγμή, ζημιές και καταστροφές σε ένα άλλο γυμνάσιο της πόλης, στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου, αναφέρθηκαν σήμερα από τον διευθυντή και του εκπαιδευτικούς του εν λόγω σχολείου, όταν πήγαν να επιθεωρήσουν τις σχολικές αίθουσες, λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Κομιώτης διευθυντής του σχολείου στην ΕΡΤ, σε μια τουλάχιστον αίθουσα υπήρχαν εκτεταμένες καταστροφές από άτομα τα οποία μπήκαν στον χώρο, άγνωστο πότε και πόσες φορές. Επίθσης, έχουν γραφτεί συνθήματα στους τοίχους κατά καθηγητών, βανδαλίστηκε ο ηλεκτρικός πίνακας της αίθουσας ενώ και ο χώρος ήταν γεμάτος σκουπίδια.

Δήμαρχος Πύργου: Εγκληματική συμμορία με πολύμηνη δράση

«Πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με πολύμηνη δράση» λέει στο kathimerini.gr ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και προσθέτει: «Οι συμμετέχοντες είναι κυρίως μέλη της κοινότητας Ρομά που ζουν στην ανατολική πλευρά της πόλης, εκεί όπου υπάρχει και μια μεγάλη συνοικία Ρομά. Πολύ πιθανόν και το περιστατικό που αναφέρει ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου να σχετίζεται με τη δράση αυτής της συμμορίας, η οποία για εμάς έχει πια χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης.

»Τα περιστατικά σημειώνονται εδώ και 8 μήνες τουλάχιστον και περιλαμβάνουν από πρόκληση φωτιάς και βανδαλισμούς στο 4ο γυμνάσιο, μέχρι μικροληστείες σε καταστήματα και σπίτια, bullying, αρπαγή κινητών τηλεφώνων από μαθητές κ.τ.λ. Βγάζουν ακόμα και μαχαίρια σε μικρά παιδιά. Στη φωτιά που έβαλαν στο 4ο γυμνάσιο τραβούσαν βίντεο με τα κατορθώματά τους τα οποία διέρρευσαν μετά στα social media. Η ηλικία τους κυμαίνεται από τα 15 έως τα 25 έτη και κάποιοι από αυτούς είναι γνωστοί τρόφιμοι των φυλακών. Δεν είναι όλα τα άτομα από τον Πύργο».

Στην ερώτηση της «Κ» γιατί αυτά τα περιστατικά συνεχίζονται επί τόσους μήνες, ο δήμαρχος θεωρεί πως η αντιμετώπιση του θέματος τόσο από την αστυνομία όσο και από το υπουργείο Παιδείας (δεδομένου ότι σύμφωνα με τον ίδιο αρκετά από τα παραβατικά παιδιά της κοινότητας των Ρομά πηγαίνουν στα σχολεία της πόλης) είναι γραφειοκρατική και διεκπεραιωτική και δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα στη ρίζα του. «Και η αστυνομία και η Πολιτεία και η δικαιοσύνη έχουν εξοικειωθεί με το φαινόμενο ή είναι αμήχανοι απέναντι σε αυτό και τη σκόνη την τρώει τελικά η τοπική κοινωνία».

Πηγή kathimerini



Σχόλια