Ράδιο Βήτα

Ευρυτανία: Ειδική ομάδα του Λιμενικού στις έρευνες για την 48χρονη

 

Ειδική επιχείρηση του Λιμενικού προκειμένου να ερευνηθεί εξονυχιστικά η Λίμνη Κρεμαστών στην Ευρυτανία στήθηκε για πρώτη φορά στην περιοχή. Εκεί όπου επικεντρώνονται οι έρευνες για την 48χρονη, η οποία έχει εξαφανιστεί από το απόγευμα της Πέμπτης και έχει εντοπιστεί το αυτοκίνητό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για πρώτη φορά χρησιμοποιείται ειδική ομάδα του Λιμενικού, η οποία έχει συσταθεί τον τελευταίο καιρό και η οποία προχωρά σε καταδύσεις μεγάλου βάθους.

Μάλιστα για να βουτήξουν οι εκπαιδευμένοι δύτες σε τέτοια βάθη, απαιτείται ειδικός εξοπλισμός και συγκεκριμένα μπουκάλες με ειδικό μείγμα αερίων καθώς δεν αρκεί μόνο το οξυγόνο.

Το μεσημέρι της Κυριακής το πρώτο ζευγάρι δυτών βούτηξε στα νερά της λίμνης.

Το πιο βαθύ σημείο στη Λίμνη Κρεμαστών είναι τα 90 μέτρα, ενώ όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, σε βάθος 70 μέτρων το «Sonar Emily» των διασωστών του Ερυθρού Σταυρού «έπιασε σήμα» για κάποιο εύρημα.

Επειδή όμως, οι βατραχάνθρωποι της Πυροσβεστικής «κατεβαίνουν» μέχρι τα 25 μέτρα βάθος, αποφασίστηκε να αξιοποιηθεί η ειδική ομάδα δυτών του Λιμενικού Σώματος.

Μετά το σήμα από το Sonar σήμανε συναγερμός μήπως και στο σημείο αυτό βρίσκεται το σώμα της 48χρονης.

Όμως σύμφωνα με εκτιμήσεις, μάλλον δεν πρόκειται για πτώμα καθώς μετά τη δεύτερη ημέρα και λόγω της άνωσης το σώμα ανεβαίνει στην επιφάνεια και επιπλέει.

Πηγή enikos

 

 


Σχόλια