Ράδιο Βήτα Chatbox

Βασίλισσα Ελισάβετ: Συνελήφθη άντρας που άγγιξε το φέρετρο και έβγαλε τον θυρεό

 

Αναστάτωση επικράτησε στο Γουέστμινστερ, το βράδυ της Παρασκευής, όταν άνδρας κινήθηκε προς το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ και έβγαλε τον βασιλικό θυρεό.

Το επεισόδιο διαδραματίστηκε, γύρω στις 10 το βράδυ (τοπική ώρα), μπροστά σε δεκάδες κόσμο που περίμεναν στην ουρά για να αποτίσουν τα σέβη τους στη βασίλισσα.

Σύμφωνα με την Guardian, ο άνδρας βγήκε από τη γραμμή, ανέβηκε στα σκαλιά και άγγιξε το φέρετρο προτού τεθεί υπό κράτηση από τη Μητροπολιτική Αστυνομία.

Οι αξιωματικούς της ασφαλείας να καθηλώνουν τον ύποπτο στο έδαφος κάνουν τον γύρω του κόσμου.

«Η Διοίκηση Κοινοβουλευτικής και Διπλωματικής Προστασίας συνέλαβε έναν άνδρα στην αίθουσα του Γουέστμινστερ μετά από αναταραχή», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Σκότλαντ Γιαρντ.

Πάντως πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό που χρειάστηκε η επέμβαση αστυνομικών από τη στιγμή που η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Χθες Παρασκευή, ένας άνδρας κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση σε δύο γυναίκες που περίμεναν στην ουρά.

Για την ενίσχυση της ασφάλειας της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ που θα κορυφωθεί με την ταφή της τη Δευτέρα στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ, έχουν δαπανηθεί περίπου 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ουρές χιλιομέτρων

Στο μεταξύ πάνω από μια ημέρα θα πρέπει να περιμένει κάποιος για να φτάσει και να προσκυνήσει τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ στο Ουέστμινστερ Χολ μετά τη διακοπή που προηγήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην ουρά.

Για περισσότερο από επτά ώρες τέθηκε σε ισχύ η παύση που ζήτησαν οι βρετανικές αρχές για την προσέλευση στην ουρά προς το Γουέστμινστερ, όπου εκτίθεται σε προσκύνημα η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ.

Λίγο πριν το κλείσιμο, η ουρά στους δρόμους του Λονδίνου έφτανε τα 8 χιλιόμετρα, ενώ η αναμονή ξεπερνούσε τις 14 ώρες. Πλέον, ο εκτιμώμενος χρόνος αναμονής ξεπερνάει τις 24.

Η τεράστια ουρά που έχει δημιουργηθεί στο Λονδίνο από το βράδυ της Τετάρτης, όταν και ξεκίνησε το προσκύνημα στη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ ακολουθεί τη νότια όχθη του ποταμού Τάμεση από το Παλάτι του Ουέστμινστερ, μέσω του Λάμπεθ, του Σάουθγουορκ και του Μπέρμοντσεϊ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η πρώτη γυναίκα που έφτασε να προσκυνήσει τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ περίμενε από το πρωί της Δευτέρας στην ουρά.

Πηγή topontiki


Σχόλια