Ράδιο Βήτα

Οικονόμου για Τουρκία: Είμαστε πάντα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση αποτελεσματικά

 

Για το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των κυβερνητικών συντακτών τη Δευτέρα ξεκαθαρίζοντας ότι «πάντα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση αποτελεσματικά, επ' ωφελεία εθνικών μας δικαίων». «Δεν ερμηνεύουμε λόγους για τους οποίους κλιμακώνεται ένταση, μας ενδιαφέρει να αποδομούμε την επιχειρηματολογία Τουρκίας στο Διεθνές Δίκαιο», υπογράμμισε.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα  κατηγορώντας τον για ψέματα και λαϊκισμό. «Ο κ. Τσίπρας και γενικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν επανέλθει με ένταση στην ευκολία του ψέματος και του ασύστολου λαϊκισμού. Όμως, η χώρα μας έζησε αυτή την εμπειρία το 2010 και έμαθε από τα παθήματά της», σημείωσε χαρακτηριστικά, καταγγέλλοντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για fake news στο ενεργειακό και στο ζήτημα έλλειψης αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία».

Την ίδια ώρα, σχετικά με το ενεργειακό επισήμανε ότι «ενώ οι κρίσεις ακρίβειας είναι πρόβλημα πανευρωπαϊκό, κάποιοι εδώ επιχειρούν να τις παρουσιάσουν ως ελληνικό ζήτημα». Αναφερόμενος συγκεκριμένα στον κ. Τσίπρα υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας επιμένει να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, επαναλαμβάνει τα ίδια ακόμα και όταν διαψεύδεται από την ίδια την πραγματικότητα».
Συγκεκριμένα, υπογράμμισε σχετικά με τα ψέμματα του κ. Τσίπρα:

  1. Ισχυρίζεται ότι υπάρχει το 2022 διπλασιασμός στις αποκοπές ηλεκτρικού ρεύματος. Όμως αυτές είναι λιγότερες από αυτές που γίνονταν επί κυβέρνησής του, όταν μάλιστα δεν είχαμε ενεργειακή κρίση.
  2. Ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση ανέχεται και επιδοτεί την αισχροκέρδεια. Όμως, η Κυβέρνηση έλαβε μια σειρά μέτρων για το αντίθετο, όπως την έκτακτη εισφορά 90% στα υπερέσοδα παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και την εφαρμογή του μηχανισμού ανάκτησης των υπερεσόδων που έχει αποδώσει πάνω από 2,5 δις ευρώ, τα οποία διαθέτουμε για τη στήριξη της κοινωνίας.
  3. Ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα υστερεί στη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Όμως η πραγματικότητα είναι ότι ανήκει στις πρώτες χώρες της Ευρώπης, διαθέτοντας το 3,7% του ΑΕΠ της.
  4. Ισχυρίζεται ότι έχουμε την ακριβότερη ηλεκτρική ενέργεια στην Ευρώπη. Όμως τον Αύγουστο η Ελλάδα ήταν η τρίτη πιο φτηνή χώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε επίπεδο λιανικής τιμής.
  5. Διερωτήθηκε ότι αφού κρατικοποιήθηκε η γερμανική εταιρεία ενέργειας, γιατί όχι και η ΔΕΗ. Όμως στη Γερμανία αυτό συνέβη για να μην καταρρεύσει η εταιρεία και μην παρασύρει ολόκληρη την αγορά. Εδώ καταρρέει η ΔΕΗ και χρειάζεται κρατικοποίηση;

Για το πρόβλημα έλλειψης αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία», θύμισε ότι «η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα παρέδωσε το 2019 το «Αγία Σοφία» με λίστα 2.853 χειρουργείων, χωρίς μάλιστα να έχει μεσολαβήσει πανδημία. Η κυβέρνηση έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Πηγή ethnos

 


Σχόλια