Ράδιο Βήτα Chatbox

Το Bloomberg αποκάλυψε ότι ο εφοπλιστής Θ.Μαρτίνος «έσπασε» το εμπάργκο κατά της Ρωσίας

 

Δημοσίευμα του Bloomberg αποκαλύπτει ότι πλοίο που ανήκει στον Έλληνα εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνο έσπασε το εμπάργκο κατά της Ρωσίας, μεταφέροντας στις 29 Αυγούστου 53.000 τόνους άνθρακα στην Τουρκία.

Ο κ.Μαρτίνος είναι γνωστό ότι έχει φιλική σχέση με την οικογένεια Μητσοτάκη και μία από τις πρώτες αποφάσεις του πρωθυπουργού ήταν να τον τοποθετήσει διοικητή στο Άγιο Όρος.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το πλοίο που έσπασε το εμπάργκο έναντι της Μόσχας, ονομάζεται «Stavros» και ανήκει στην εταιρία Eastern Mediterranean Maritim. Η εταιρία εδρεύει στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 69 στη Γλυφάδα και είναι συμφερόντων του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου.

Το Bloomberg αναφέρει περαιτέρω ότι εκπρόσωπος της εταιρίας, αρνήθηκε να σχολιάσει αν πράγματι το πλοίο μετέφερε άνθρακα, αλλά αρκέστηκε να δηλώσει ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει παραβίαση των κυρώσεων, εάν ο προορισμός του δεν είναι κάποιο λιμάνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώσει πως οι κυρώσεις ισχύουν για τυχόν αποστολές άνθρακα που προέρχονται από τη Ρωσία, ανεξάρτητα από τον προορισμό τους.

Πηγή militaire


Σχόλια