Ράδιο Βήτα

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι αφίξεις των καλεσμένων στο Αβαείο του Γουέστμινστερ - Δείτε Live την Τελετή

 

Οι πρώτοι καλεσμένοι για την κρατική κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ έφτασαν στο Αβαείο του Γουέστμινστερ νωρίς, καθώς δεκάδες χιλιάδες γέμισαν τη διαδρομή της πομπής. Ο Τζο Μπάιντεν και ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν μεταξύ των πρώτων αρχηγών κρατών που κάθισαν στο εσωτερικό του ναού.

Οι μεγάλες δρύινες πόρτες της πιο σημαντικής εκκλησίας του Ηνωμένου Βασιλείου – όπου η Αυτή Μεγαλειότης παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα Φίλιππο και έκανε τη στέψη της – άνοιξαν στις 8 το πρωί, τρεις ώρες πριν από την έναρξη της λειτουργίας.

Οι περισσότεροι από τους VIP έφτασαν με πούλμαν, συναντήθηκαν στο Βασιλικό Νοσοκομείο Τσέλσι πριν μεταφερθούν σε λεωφορείο για να φτάσουν στο Αβαείο. Οι υπουργοί της Βρετανίας ήταν μεταξύ των πρώτων αφίξεων, συμπεριλαμβανομένων των Nadham Zahawi, Ben Wallace και Jacob Rees-Mogg. Ο Μάικλ και η Κάρολ Μίντλετον, οι γονείς της Κέιτ, της πριγκίπισσας της Ουαλίας, έφτασαν δύο ώρες νωρίτερα για τη λειτουργία, ενώ ακολούθησε ο Τομ Πάρκερ Μπόουλς, ο γιος της Καμίλα.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, έφτασε με λίγη καθυστέρηση καθώς το “τέρας” στην κίνηση. Η αυτοκινητοπομπή του Προέδρου των ΗΠΑ σταμάτησε έξω από μία καφετέρια καθ’ οδόν για την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.


Σχόλια