Ράδιο Βήτα

Ο Πούτιν απειλεί με «σκληρή απάντηση» σε επιθέσεις κατά της Ρωσίας

 

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απείλησε με «σκληρή απάντηση» εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις εναντίον της Ρωσίας, ώρες αφότου τα στρατεύματά του εξαπέλυσαν ένα τεράστιο κύμα πυραυλικών επιδρομών με στόχο πόλεις σε όλη την Ουκρανία ως απάντηση στην επίθεση στη γέφυρα του Κερτς που συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία.

Σε τηλεοπτικά του σχόλια, ο Πούτιν κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Ουκρανία για την επίθεση στη Γέφυρα του Κερτς, χαρακτηρίζοντάς την ως «τρομοκρατική πράξη».

Η Ρωσία είχε εξαπολύσει επιθέσεις με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς εναντίον της ενεργειακής, στρατιωτικής και επικοινωνιακής υποδομής της Ουκρανίας σήμερα ως αντίποινα για την επίθεση στη γέφυρα, είπε.

Μιλώντας σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας στην Αγία Πετρούπολη σήμερα το πρωί, ο Πούτιν είπε: «Εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις κατά της Ρωσίας, η απάντηση θα είναι σκληρή. Οι απαντήσεις θα είναι της ίδιας κλίμακας με τις απειλές στη Ρωσία. Σε περίπτωση περαιτέρω προσπαθειών πραγματοποίησης τρομοκρατικών ενεργειών στο έδαφός μας, η απάντηση της Ρωσίας θα είναι σκληρή»

«Τα στοιχεία καθώς και επιχειρησιακές πληροφορίες, δείχνουν ότι η έκρηξη της 8ης Οκτωβρίου είναι τρομοκρατική ενέργεια. Τρομοκρατική επίθεση με στόχο την καταστροφή της ζωτικής σημασίας υποδομής της Ρωσίας. Είναι επίσης προφανές ότι οι διοργανωτές και οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης είναι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο Ρώσος ηγέτης κατηγόρησε την Ουκρανία για πράξεις πυρηνικής τρομοκρατίας – τον βομβαρδισμό του πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής του Ζαπορίζια και απόπειρες δολιοφθοράς του πυρηνικού σταθμού του Κουρσκ.

«Οι ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας πραγματοποίησαν επίσης τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του πυρηνικού σταθμού Kursk της Ρωσίας, υπονομεύοντας επανειλημμένα τις γραμμές υψηλής τάσης του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής. Ως αποτέλεσμα της τρίτης τέτοιας επίθεσης, τρεις γραμμές υπέστησαν ζημιές ταυτόχρονα» περιέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Ρώσος ηγέτης μίλησε επίσης για τις προσπάθειες των ουκρανικών αρχών να ανατινάξουν ένα από τα τμήματα του συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου Turkish Stream.

Πηγή enikos


Σχόλια